Dodať svojmu výzoru osobitý štýl je v lete oveľa ťažšie ako v zimných mesiacoch. A to z jednoduchého dôvodu: ak počasie praje, nosievame väčšinou len jednu vrstvu oblečenia.

Vrstvenie a kombinovanie rozdielnych materiálov, vďaka ktorým v zime vytŕčame z davu, sú v lete jednoducho nemožné. Ako teda docieliť, aby ste sa odlíšili od zvyšku mužskej populácie oblečených v tričku a krátkych nohaviciach? Vybrali sme pre vás desať vecí, ktoré by ste za týmto účelom mali do letného šatníka určite začleniť.

Ľanová košeľa

Síce má dlhý rukáv, ale v lete sa v nej budete cítiť sviežejšie ako v bavlnenom tričku. Ľanová košeľa je ľahká, priedušná a vždy vyzerá skvelo. V porovnaní s ostatnými košeľami ju netreba žehliť, dá sa kombinovať s čímkoľvek a nosiť pri akejkoľvek príležitosti. Jednoznačne stavte na bielu, ktorá najlepšie pristane opálenej pokožke a na počkanie dodá vášmu výzoru nádych ležérnej elegancie.

Zdroj: Flickr

​Kvetovaná košeľa

Havajské košele sú tohto roku in a preto máte práve teraz tú najlepšiu príležitosť vybrať si vašu budúcu najobľúbenejšiu párty košeľu. Je dokázané, že v spoločnosti muži aj ženy viac inklinujú k ľuďom, ktorí nosia výrazné farby. Podvedome sú nám takýto ľudia viac sympatickí a ľahšie sa im prihovára – možno aj vy budete vďačiť za najlepšiu párty vášho života tomuto článku, ktorý vás presvedčil, že kvetovaná košeľa je na leto tá najlepšia voľba.

Biele nohavice

Veľa mužov sa zdráha nosiť biele nohavice z dôvodu, že sa rýchlo zašpinia. Áno, zašpinia sa, rovnako ako akékoľvek iné nohavice, ktoré si práve oblečiete. Pokiaľ v nich nebudete sedieť v tráve alebo veľkodušne rozlievať červené víno, niet sa čoho obávať. V bielych nohaviciach sa vyčleníte z davu v tom najlepšom svetle. Biela spomedzi všetkých farieb najlepšie odráža slnečné lúče a rozjasní akýkoľvek top. Preto sú biele nohavice ako stvorené na leto, ktoré by malo byť v prvom rade o pohode a dobrej nálade.

Zdroj: Flickr

​Svieža voda po holení

Vône by ste mali striedať nielen podľa príležitosti, ale aj ročného obdobia. Zabudnite na ťažké kolínske a toto leto stavte na sviežu vôňu, ktorá nabije energiou nielen vás ale každého, kto sa k vám priblíži. Náš tip je zadovážiť si viac menších balení rozdielnych vôní a počas roka ich obmieňať.  

Slnečné okuliare

Štýlové a funkčné zároveň. Musíme nutnosť slnečných okuliarov v lete vôbec pripomínať? Či už ostávate verný jednému páru alebo prechovávate k slnečným okuliarom zberateľskú vášeň, my na nich najviac oceňujeme fakt, že žiaden tvar nikdy úplne nevyjde z módy. Lacné či zvučného dizajnérskeho mena, pokiaľ sedia črtám vašej tvári a neotlačia vám nos, ste in.

Zdroj: Flickr

​Klobúk alebo šiltovka

Podobne ako slnečné okuliare, pokrývky hlavy sú nielen štýlové ale aj funkčné. Ochránia nás pred úpalom a spálením tváre vždy, keď zabudneme opaľovací krém doma v kúpeľni. Pokiaľ máte dlhšie vlasy, ktoré si vyžadujú určitú údržbu, dáte nám za pravdu, že šiltovka je najlepší kamarát v uponáhľaných dňoch alebo počas cestovania keď vám veľa času na stajling neostáva.

Náš tip: nepriľnite k obľúbenej šiltovke až príliš a hneď ako jej farby začnú blednúť, ju nahraďte inou.

Plavky, v ktorých budete vyzerať ako gentleman

Každý muž by mal mať aspoň jedny plavky, v ktorých by sa nehanbil prihovoriť ani kráľovnej. Vyberte si šortky, ktoré pristanú vášmu tipu postavy a ktoré majú kovové ozdoby namiesto plastových. Správna dĺžka nohavíc vám opticky dodá na výške a zdvihne sebavedomie. Letu stále dominujú svetlé farby a pokiaľ chcete vyzerať ako módny bloger, poobzerajte sa po šortkách s potlačou na štýl fotografie.  

​Hodinky a šperky

V minulosti boli náramkové hodinky oveľa dôležitejšie, ako dnes. Čas nám predsa ukáže mobilný telefón, ktorý máme pri sebe aj dávno po tom, čo hodinky doma zo zápästia zložíme. Nosiť hodinky je preto v istom zmysle módny status a pre mužov, ktorí nenosia šperky je to skvelý spôsob ako dodať svojmu výzoru zaujímavý prvok.  

Biele tenisky

A opäť sme pri bielej farbe – biele tenisky sú základom každého šatníka. Nemusíte ich kombinovať vôbec s ničím, biele tenisky jednoducho pristanú aj sami sebe. Naša rada znie, stavte na jednoliatu bielu a vždy ich aspoň narýchlo pretrite handrou, než vyjdete von.

Zdroj: Flickr

​Šľapky

Zabudnite na flip flopy, správny muž nosí šľapky! Vyberte si pár, ktorý bude rovnako štýlový aj pohodlný a váš letný šatník je kompletný.

Súhlasíte s našim výberom základných kúskov letného šatníka? Pridali by ste niečo? Napíšte nám do diskusie a nezabúdajte v lete s oblečením a doplnkami experimentovať, lebo keby sme to vždy mali hrať „na istotu“ život by bol nuda.

Pánska poradňa: Aké oblečenie sa hodí vašej postave

Povedzme si pravdu, len málokto z nás sa narodil s dokonalou postavou antického Boha. A keď už patríte medzi tých pár vyvolených s ideálnou výškou 185 centimetrov a s proporčne perfektným telom - gratulujeme, môžete prestať čítať, naše dnešné triky nepotrebujete a obliecť si môžete naozaj čokoľvek.