Zastavme sa teraz na chvíľu v tomto uponáhľanom svete a zabudnime na trojuholník spánok-práca-rodina. Môžete sa pokúsiť pri tejto téme nielen relaxovať, ale aj niečomu priučiť.

William Gilchrist, kreatívny poradca známej nemeckej pánskej značky Oliver Spencer a stajlista The Rolling Stones vám teraz prezradí, prečo sú lepšie obleky šité na mieru.

Gilchrist žijúci v Londýne spolupracoval v minulosti s poprednými módnymi magazínmi v Miláne a New Yorku, takže sa ho rozhodne oplatí počúvať.
Zdroj: YouTube

​Londýnsky život si užíva plným priehrštím. Nevie počas bežného dňa povedať dopredu, čo sa bude diať: je možné, že sa ocitne na fotografovaní alebo sa bude opierať o niektorý z barových pultov v Soho, pri družnej debate s niektorým z dizajnérov. Alebo samotným Oliverom Spencerom, s ktorým má veľmi dobrý vzťah.

Keď práve nerobí nič z toho, odskočí si ku svojmu obľúbenému krajčírovi, aby si dokonale užil okamihy, od bratia miery, cez skúšanie, až po pózovanie v zrkadle.

Gilchrist chodí k tomu Richardsovi Andersonovi, ktorého magazín Mayfair nedávno vyhlásil za najlepšieho v odbore.
Zdroj: YouTube

​Tvrdí, že sa medzi najmilšími postavičkami mesta cíti ako doma. „Vždy som mal slabosť na kvalitné a ručne vyrábané veci, rovnako to je aj v prípade oblekov. Obleky z obchodov síce na okamih vyzerajú, akoby boli vyrobené priamo pre vás. Ale ak raz vyskúšate, aké to je, keď vám ho vyrobia na mieru, okamžite pocítite rozdiel. Ak hľadáte materiál, vždy počúvnite krajčíra, pretože vie presne, aký potrebujete.

Tajomstvo ručne vyrábaných oblekov závisí od skrytých detailov. Neviete si ani predstaviť, aký komplikovaný proces je výroba dobre ušitého obleku: od výberu látky, cez strih, až po skúšanie. Je to dlhá cesta, kým nie je všetko tak, ako má byť a dokonale vám nesadne.“

Ale oplatí sa.

Ako sa stala vesta s 350-ročnou tradíciou súčasťou pánskej módy?

Najzaujímavejšie na pánskom šatníku je, že každý jeho kus má samostatný príbeh. Teraz si niečo povieme o vestách.

Zdroj: YouTube