Americká armáda žehlí incident, ku ktorému došlo krátko pred vypuknutím Storm Area 51. V piatok niekto z Defense Visual Information Distribution Service na Twitteri zverejnil fotografiu stealth bombardéra B-2 a pripísal k nej, že pôjde o poslednú vec, ktorú účastníci vyššie spomínanej akcie uvidia, pokiaľ sa do Oblasti 51 pokúsia vtrhnúť.

Hoci tento príspevok bol nepochybne mienený ako vtip, mnoho užívateľov rozhodne nepobavil. Defense Visual Information Distribution Service ho preto následne zmazal a o deň neskôr zverejnil ospravedlnenie.

"Včera v noci zamestnanec DVIDSHUB publikoval tweet, ktorý nijako nekorešponduje so stanoviskom ministerstva obrany. Bolo to neprimerané a za túto chybu sa ospravedlňujeme," uviedol.

Pripomeňme, že pokiaľ by sa niekto o vniknutie do Oblasti 51 skutočne pokúsil, armáda by proti nemu smrtiacu silu teoreticky použiť mohla.

Storm Area 51 ale našťastie prebehla viac-menej pokojne. Zatknutý bol len jeden človek - a to nie za pokus o oslobodenie mimozemšťanov, ale za močenie na verejnosti.

Tajomná Oblasť 51 (Area 51) je neobývané územie v južnej časti amerického štátu Nevada, na ktorom sa nachádza základňa americkej armády. S touto základňou sú spojené konšpiračné teórie, že tu americká armáda uchováva mimozemské vesmírne lode aj samotných mimozemšťanov, ktorých sa jej podarilo chytiť. Teraz k oblasti prichádzajú priaznivci týchto teórií s tým, že do základne chcú preniknúť.

​Zábava, ktorá sa zvrtla

Výzva k "dobytiu" Oblasti 51 vznikla v júli, a to ako vtip. Vzišla k tomu udalosť na Facebooku, kde sa rozoberali zábavné teórie o tom, ako by sa dala základňa napadnúť. Lenže akcia sa trochu zvrtla a onedlho mala vyše milión priaznivcov. Niektorí sa len bavili, ale iní to vzali naozaj vážne. Facebooková udalosť bola nakoniec zrušená, ale aj tak zostalo veľa ľudí, ktorí to brali len ako ďalšiu motiváciu na to, aby sa k Oblasti 51 v pôvodne stanovený deň vydali.

Aktuálne obrázky z okolia Oblasti 51:

https://twitter.com/michyxgarcia/status/1175024376086970368

Akcia bola naplánovaná na 20. septembra 2019. A pretože povedomie o udalosti zostávalo silné a ďalej sa šírilo inými cestami, začali teraz do mestečiek v okolí oblasti prichádzať skupiny ľudí. Niektorí to berú ako zábavnú párty, iní ako happening, ale stále je aj dosť takých, ktorí sa chcú do Oblasti 51 vydať a pátrať po schovaných mimozemšťanoch.

​UFO aj kulisy na cestu na Mesiac

Tajomno okolo Oblasti 51 vzniklo v minulosti najmä preto, že tu boli vyvíjané moderné vojenské stroje, vrátane "mimozemsky" pôsobiacich strojov Lockheed SR-71 Blackbird alebo futuristicky pôsobiacich špionážnych stíhačiek Have Blue, ktoré vďaka svojej konštrukcii zaisťujú neviditeľnosť pred radarmi a môžu skutočne skutočne UFO pripomínať.

https://twitter.com/KFCradio/status/1175048164526702593

V Oblasti 51 oficiálne sídli Výskumné centrum leteckých síl a ide pochopiteľne o základňu starostlivo stráženú. Už len pre to priťahuje konšpiračných teoretikov. Podľa nich sú v oblasti tajné podzemné priestory, kde sa uchováva technika mimozemšťanov, ale aj ostatky samotných mimozemských bytostí. Tiež by tu mali byť nakrúcané scény o pristátí na Mesiaci.

Americká armáda teraz posilnila ostrahu a pridala zábrany na miesta, kde je najväčšie riziko prieniku do stráženej oblasti. Na Twitteri a ďalších sociálnych sieťach už sa dá ale pozorovať, že ľudia na miesto naozaj prichádzajú. Zatiaľ sa ale o prienik podľa všetkého nepokúsili. Skôr to vyzerá, že sa väčšna zo zúčastnených len dobre baví a všetko pripomína nejaký festival priaznivcov UFO.

Zdroj: CNC