Či je v ňom skutočne UFO, nepotvrdili.

Vlani na jar sa internetom prehnalo video utajované Pentagónom, ktoré ukazovalo pilota F-18 v roku 2015, ktorý sledoval záhadný lietajúci objekt.

Toto video sprevádzali silné pochybnosti, a to nielen preto, že väčšina videí s UFO je hroznej kvality, ale kvôli tomu, že ho zverejnila Hviezdna akadémia umenia a vedy, ktorú založil bývalý spevák Blink-182 Tom DeLong, ktorý nie je práve majstrom dôveryhodnosti.

Americké námorníctvo ho v tom čase nekomentovalo, ale teraz jeho hovorca Joseph Gradisher pre The Black Vault uviedol, že video je skutočné a námorníctvo oficiálne tvrdí, že ide o „neidentifikovaný letecký fenomén“.

Samozrejme, to znamená len to, čo to znamená, čiže americké námorníctvo nemá poňatia, čo je na snímke, ale je to dosť zaujímavé, pretože podľa The Black Vault sa v podobných situáciách armáda zvyčajne odvoláva na meteorologické balóny alebo bezpilotné lietadlá.

Nová štúdia: Mimozemšťania možno už navštívili Zem

Odborníci prišli s ďalším možným vysvetlením toho, prečo za nami doteraz neprileteli žiadne inteligentné bytosti pochádzajúce z iných planét: keďže hviezdy Mliečnej dráhy sa v priebehu času vzájomne približujú a odďaľujú, mimozemšťania môžu jednoducho čakať na to, kým cesta nebude trvať tak dlho.

Zdroj: YouTube