Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Odborníci tvrdia: Mimozemšťania možno už navštívili Zem
Zdielať na
Tech

Odborníci tvrdia: Mimozemšťania možno už navštívili Zem

Zdroj: Shutterstock

Odborníci prišli s ďalším možným vysvetlením toho, prečo za nami doteraz neprileteli žiadne inteligentné bytosti pochádzajúce z iných planét: keďže hviezdy Mliečnej dráhy sa v priebehu času vzájomne približujú a odďaľujú, mimozemšťania môžu jednoducho čakať na to, kým cesta nebude trvať tak dlho.

Na základe tej istej logiky vedci z University of Rochester a Columbia University tvrdia, že zástupcovia cudzích civilizácií už Zem pokojne navštíviť mohli. Konkrétne pred miliónmi rokov, kedy by im takýto "výlet" zabral kratšiu dobu.

To by súčasne vysvetľovalo, prečo sa nám nepodarilo nájsť žiadne dôkazy o ich prítomnosti - aj keby tu vtedy nejaké zanechali, už dávno sa rozpadli na prach.

​Trpezliví mimozemšťania

Podľa autorov novej štúdie, ktorá bola publikovaná v The Astronomical Journal, je možné, že galaxia prekypuje životom, ale mimozemskí výskumníci skrátka pracujú na extrémne dlhých časových osiach.

"Každý systém by mohol byť obývateľný a mohol by byť osídlený, ale oni by nás nenavštívili, keďže nie sú dostatočne blízko,"

- uviedol fyzik Jonathan Carroll-Nellenbac z University of Rochester v rozhovore pre Business Insider.

Jonathan však pripustil, že to, že model navrhnutý ním a jeho kolegami je technicky možný, ešte samo o sebe neznamená, že mimozemský život skutočne existuje.