Novo objavený druh pavúka sa tým nemeckým a austrálskym prírodovedcom rozhodol pomenovať po nedávno zosnulom módnom návrhárom Karlovi Lagerfeldovi. Arachnológom drobný austrálsky pavúl totiž svojim striedmym vzhľadom módnu ikonu pripomínal.

​Pavúk objavený v Austrálii sa teraz oficiálne volá jotus karllagerfeldi, oznámila univerzita v Hamburgu, ktorej vedci sa na objavení a opísaní nového druhu podieľali. Práve v severonemeckom meste na Labe sa Lagerfeld v roku 1933 narodil.

"To zviera nám farbami a striedmym štýlom pripomínalo Karla Lagerfelda," zdôvodnil výber mena člen vedeckého tímu Danilo Harms. "Čierne časti nôh nám pripomínali napríklad rukavice, ktoré vždy nosil, a obrovské čierne oči jeho okuliare," vysvetlil. Zatiaľ čo ostatní zástupcovia rodu jotus sú výrazne farební - červení či modrí - je pavúk jotus karllagerfeldi vzhľadom veľmi striedmy: telo má sfarbené čierno, hnedo a bielo.

Zdroj: Twitter

​Skákavý pavúl jotus karllagerfeldi je veľký päť až osem milimetrov. Bádatelia ho objavili v blízkosti jazera Broadwater v austrálskom štáte Queensland.

V Austrálii žijú tisíce druhov pavúkov. Mnoho zástupcov tohto druhu vedci ale zatiaľ neopísali a niektoré ani neobjavili.

Nemecký módny návrhár Karl Lagerfeld zomrel tento rok vo februári vo veku 85 rokov. Od roku 1983 riadil svetoznámu francúzsku módnu značku Chanel.

Tristo miliónov dolárov: Kto získal rozprávkový majetok Karla Lagerfelda?

Milovaný a nenávidený zároveň. Aký bol ideál ženskej krásy dizajnéra Karla Lagerfelda a komu zanechal svoje dedičstvo odhadované až na tristo miliónov dolárov?

Zdroj: ČTK