Stredoškolák z anglického Liverpoolu John Denno (16) sa kreatívne popasoval s dejepisnou úlohou, ktorej zadaním bolo zobraziť časovú os holokaustu v Európe. Pretože sa obával, že jeho kresliace schopnosti na úlohu stačiť nebudú, rozhodol sa ísť inou cestou. Historické udalosti zachytil pomocou série obrazov stvorených z upravených kociek LEGO.

​Pomocou množstva farebných kociek z plastu bol John schopný zobraziť také dejinné momenty ako nástup Adolfa Hitlera k moci či jeho samovraždu v roku 1945. Celá stavba a fotografovanie projektu zabrali študentovi približne šesť hodín práce.

Zdroj: Flickr/Fithboy

​​"Nikdy mi veľmi nešla kresba, preto som sa rozhodol vytvoriť projekt z Lega," napísal John. "Z Lega staviam už veľmi dlho, celých päť rokov som členom online komunít, ktoré sa Legom zaoberajú," vysvetľuje, ako sa k nápadu dostal.

Pozrite si galériu

Chevrolet postavil svoje Silverado z LEGA: Potreboval vyše 300 tisíc kusov

Výrobcovia automobilov používajú pri stavbe svojich vozidiel rôzne ľahké materiály, ako je hliník či uhlíkové vlákna. Ich cieľom je zníženie hmotnosti a zlepšenie spotreby paliva. Tento Chevrolet Silverado ale posúva hranice - je totiž kompletne vyrobený z kociek stavebnice Lego.

Zdroj: CNC