Výrobcovia automobilov používajú pri stavbe svojich vozidiel rôzne ľahké materiály, ako je hliník či uhlíkové vlákna. Ich cieľom je zníženie hmotnosti a zlepšenie spotreby paliva. Tento Chevrolet Silverado ale posúva hranice - je totiž kompletne vyrobený z kociek stavebnice Lego.

​Na stavbu pick-upu v meradle 1:1 bolo použitých presne 334 544 dielov (najčastejšie sa používala červená "tehlička" 2x8), čím vznikla takmer presná replika Chevroletu Silverado 1500 LT Trail Boss 2019 v životnej veľkosti. Vystavená bude v rámci prebiehajúceho veľtrhu North American International Auto Show v Detroite.

Zdroj: Facebook

​Silverado z Lega ako reklama na film

Okrem propagácie najnovšieho modelu Silverada slúži postavený model tiež ako reklama na film LEGO príbeh 2 (The Lego Movie 2: The Second Part), ktorý bude mať premiéru 8. februára. Súčasťou dohody je zjavne nejaká forma barteru, pretože v samotnom filme sa údajne objaví zmenšený model Silverado High Country.

Chevrolet Silverado z Lega bol postavený v modelovom obchode LEGO Group v Enfielde v americkom štáte Connecticut. Podieľalo sa na ňom osemnásť ľudí a celá stavba trvala 2000 hodín. So stavbou pomáhali napríklad študenti z Oxford Community School a Ralph Waldo Emerson Elementary.

Pick-up v životnej veľkosti

Model poskladaný z kociek váži 1500 kilogramov, čo je podstatne menej než pohotovostná hmotnosť predlohy, ktorá je 2272 kilogramov (v prípade verzie s pohonom všetkých kolies). Tohtoročný model je pritom o 200 kilogramov ľahší než predošlé generácie, čo sa dosiahlo vďaka použitiu hliníka na dvere, kapotu a poklop valníka.

Zdroj: Facebook

​Replika je 183 centimetrov vysoká, 609 centimetrov dlhá a 244 centimetrov široká. Stavitelia nezabudli ani na také detaily, ako je maska predného chladiča alebo logá Chevroletu. Automobil má dokonca fungujúce svetlá.

Silverado postavené z Lega je pokračovaním partnerstva medzi automobilkou Chevrolet a filmovým štúdiom Warner Bros, ktoré začalo v roku 2017 pri propagácii filmu LEGO Batman film. Pri jeho príležitosti bol z Lega postavený fiktívny Batmobile.

Lego postavilo funkčný Bugatti Chiron v životnej veľkosti: Model váži 1,5 tony a skutočne jazdí

Lego postavilo funkčný model športového vozu Bugatti Chiron v životnej veľkosti, v pomere 1:1. Použilo vyše milión dielov stavebnice Lego Technic, 339 rôznych typov. Bez lepidla.

Zdroj: CNC