Americký prieskum nedávno zistil, čo je tajomstvom dlhého manželstva. Pôvodne sme si mysleli, že ide o vzájomný rešpekt, humor, dôveru a úprimnosť, ale zdá sa, že si k tomuto zoznamu môžeme pripísať aj spoločné popíjanie.

​Štúdia zistila, že u párov, ktoré spoločne popíjajú, sa znížili negatívne vplyvy ako obezita alebo strata sexuálneho života, ktoré sa dajú pozorovať u ostatných párov. Tomuto zisteniu predchádzala štúdia 2767 párov, ktoré spolu žili v priemere 33 rokov. Všetky subjekty mali nad 50 rokov.

Prieskum tiež zistil, že na množstve príležitostne konzumovaného alkoholu v skutočnosti nezáleží, ale na tom áno, či pár pije spolu. Pozitívny účinok bol pozorovaný len vtedy, ak partneri príležitostne konzumovali alkoholické nápoje spoločne.

Aby to nevyzeralo ako nabádanie k alkoholizmu, vedúca výskumu Dr. Kira Birditt uviedla, že v skutočnosti si nie sú istí tým, či je konzumácia alkoholu hlavnou príčinou. Podľa nej môže ísť o to, že tí, ktorí sa spoločne zúčastňujú na voľnočasových aktivitách, jednoducho žijú v lepšom manželstve, hoci nepopiera, že pozitívne účinky sa jasne preukázali.

Znie to dobre, ale samozrejme, mali by ste s touto informáciou zaobchádzať opatrne. Tí, ktorí to preženú, môžu ľahko prepadnúť alkoholizmu a to nie je práve pozitívnym javom šťastného manželstva.

Kardiológ odporúča piť alkohol denne: Starší ľudia majú popíjať viac

Známy kardiológ odporúča všetkým zdravým ľuďom popíjať malé množstvo alkoholu každý deň. S výnimkou tehotných žien a alkoholikov.