Až do nedávna bolo vyjsť v pyžame na ulicu úplným tabu. Dnešný článok vás presvedčí, že veci sa menia a pyžamový oblek je in! Dáte mu šancu?

Svet je hore nohami – módni návrhári Valentino, Dolce & Gabbana, Sandro či Hermès majú vo svojich kolekciách pánske hodvábne obleky, ktoré sa líšia od pyžama len tým, že sú určené na denné nosenie. Pardon, ešte samozrejme na večer, nie však do postele, ale na červený koberec, či inú spoločenskú udalosť.

Už na prvý pohľad je tento oblek ako stvorený na leto, hodváb je chladivý materiál, ktorý sa navyše nelepí na pokožku. Pyžamový oblek je tiež voľnejší ako klasický oblek a býva doplnený vreckom či sťahovacím opaskom.

Pohodlie zaručené, ako ich nosiť?

V prvom rade sa nebojte farieb. Keď už máte na sebe takýto extravagantný kúsok, treba ho ukázať čo najviac. Inšpiráciou môže byť herec Lakeith Stanfield, ktorý si na ceremoniál CFDA (Rada amerických módnych návrhárov) v New Yorku zvolil zelený pyžamový oblek.

Lakeith Stanfield Zdroj: Getty

​Ďalšou známou osobnosťou, ktorá obľubuje tento look je poľsko-kanadská televízna osobnosť Antoni Porowski, ktorý vlastní pyžamový oblek hneď v dvoch variantoch – v staroružovej a dúhovej farbe. Obidva skombinoval s bielymi teniskami, výsledok posúďte sami.

Antoni Porowski Zdroj: Mr

​Pokiaľ je váš osobný štýl menej extravagantný, zvoľte len časť obleku a doplňte ho jednoduchým bielym tričkom, prípadne pyžamovú košeľu modrými chino nohavicami. 

Tom Holland Zdroj: Getty

Ako inšpirácia na tento look vám poslúži mladý herec, ktorý stvárnil Spidermana, Tom Holland. Pyžamová košeľa klasického strihu od Sandra na ňom nevyzerá vôbec zle.

Čo v lete na seba: Trendy roka 2019

V letných mesiacoch nosíme menej vrstiev oblečenia ako v tých zimných a to je hlavný dôvod, prečo je ťažie zostaviť outfit, ktorý je nielen praktický ale aj štýlový. Leto 2019 je pred nami a s ním aj prehľad tých najštýlovejších letných kúskov.