V letných mesiacoch nosíme menej vrstiev oblečenia ako v tých zimných a to je hlavný dôvod, prečo je ťažie zostaviť outfit, ktorý je nielen praktický ale aj štýlový. Leto 2019 je pred nami a s ním aj prehľad tých najštýlovejších letných kúskov.

Krátke nohavice

Krátke nohavice sú synonymom leta. Ak vám napadli tzv. kapsáče, ihneď túto myšlienku zažeňte preč. Kapsáče vám deformujú postavu a majú ďaleko od nohavíc, ktoré by zvolil sofistikovaný muž. Aké krátke nohavice sú teda in? Jednoznačne nohavice chino. Pokiaľ sa bojíte farieb, pár chino krátkych nohavíc v khaki alebo v námorníckej modrej vám zaručene oživia šatník. In sú práve aj športové šortky nad koleno, skombinujte ich s tričkom a rozopnutou košeľou namiesto športového tielka. Džínsové krátke nohavice sú v móde sezónu po sezóne  a najdôležitejšia je ich dĺžka – zvoľte pár, ktorý nie je prikrátky ani pridlhý. A taktiež nezabudnite, že džínsové nohavice nie sú spoločenským kúskom ani keď ich skombinujete s košeľou.

Letné tričká a košele

Ako sme už niekoľko krát v našej rubrike spomínali, vyhnite sa infantilným motívom a príliš grafickým tričkám na štýl Eda Hardyho. Biele tričko je klasika a jeho sviežim oživením je námornícke tričko s vodorovnými pásikmi. Modré, červené, čierne, zelené alebo sivé pásiky vám dodajú ten správny letný look. Na formálne udalosti zvoľte jednoznačne košeľu alebo polokošeľu. Dbajte pri ich výbere na materiál, ktorý by mal byť ľahký a priedušný. Čo sa týka farieb, svetlé tóny sú hrou na istotu. Kvetované košele sú taktiež neustále v móde, pripomeňme však pravidlo, že vaše nohavice by mali byť v rovnakom tóne ako dominantná farba košele.

Čo na nohy?

Pokiaľ ešte nevlastníte pár bielych tenisiek, povieme vám len toľko, že by ste ich vynosili viac, ako si myslíte. Výbornou voľbou je aj svetlo modrá, zelená či telová farba. Pri každom type obuvi je opäť najdôležitejšia jej priedušnosť, keďže letá u nás sú naozaj horúce. Odhalené členky sú rovnako in ako, podržte sa, ponožky! Konečne prišla doba, kedy môžete členkové ponožky hrdo ukázať svetu a užiť si leto bez pocitu zhúžvanej „neviditeľnej“ ponožky pod pätami. Flip-flopy stále ostávajú na spodnej priečke módneho rebríčka letnej obuvi, keďže sú rovnako neestetické ako nehygienické a nebezpečné.

​Letné doplnky  

Slnečné okuliare, šiltovka, hodinky a opasok sú v lete veľmi dôležité, keďže nimi ukážete svoj individuálny štýl. Pri výbere slnečných okuliarov a šiltovky máte voľnú ruku, oboje však musia bezchybne sedieť. Čo sa týka hodiniek, zvoľte variant s textilným remienkom kvôli pohodliu. Hoci váš outfit pozostáva len z pásikavého trička a športových šortiek, hodinky s textilným remienkom mu dodajú nový rozmer a pozdvihnú ho na vyššiu úroveň. Ďalším absolútnym hitom sezóny je textilný „pracovný“ opasok s kovovými krúžkami na utiahnutie. Chcete vyzerať ako módny bloger či top sociálny influencer? Poradíme vám – koniec opasku nezapravte a nechajte ho voľne hompáľať sa.