Najnovšie polokošele Ralph Lauren sú vyrobené z recyklovaných plastových fliaš

Našťastie, sa v posledných rokoch pre módny priemysel stáva čoraz dôležitejšia trvalá udržateľnosť a environmentálna uvedomelosť. Dobrým príkladom je aj posledná kolekcia Ralph Lauren.

​Ak sa spomenie názov značky, väčšine z vás napadne športová polokošeľa s krátkym rukávom a golierom. Nie je preto náhoda, že práve tieto legendárne polokošele vyrobili z recyklovaných plastových fliaš. Iniciatíva je v každom prípade nasledovaniahodná, hlavne s vedomím, že na ich zafarbenie bol použitý inovatívny proces, ktorý nevyžaduje ani kvapku vody.

Na výrobu jednej polokošele „Earth Polo“ sa v priemere spotrebuje 12 plastových fliaš. Tie pozbierali na Taiwane, kde polokošele aj vyrobili. Ralph Lauren má ale väčšie plány,

plánuje zozbierať najmenej 170 miliónov plastových fliaš zo skládok a morí, aby z nich vytvorili takéto štýlové oblečenia.

Súčasťou projektu trvalej udržateľnosti je aj organizácia First Mile, ktorá plastové fľaše zbiera.

Pozrite si galériu

​​Je dobré vidieť, že čoraz viac firiem sa otvára týmto smerom a využíva recyklované materiály. Ralph Lauren to berie tak vážne, že v roku 2025 chce používať bavlnu len z trvalo udržateľných zdrojov a tento prístup by rozšíril aj na obalový materiál.

Ekologické polokošele sú k dispozícii v pánskej aj dámskej verzii, v rôznych farbách - odtiene odrážajú farby našej planéty. Ak máte záujem o ďalšie podrobnosti, pozrite sa sem.

Takto sa stal z obyčajného chlapca z Bronxu stvoriteľ amerického štýlu: Príbeh Ralpha Laurena

Príbeh Ralpha Laurena je skutočný príbeh žobráka, ktorý sa stal kráľom. Jeho hlavným hrdinom je Ralph Lifshitz, židovský chlapec zo strednej triedy pochádzajúci z Bronxu, ktorý svoj americký sen začal napĺňať v 60. rokoch. Rozdiel je len v tom, že z rozprávky sa stala realita a Ralph Lauren už štyridsať rokov zosobňuje nadčasový americký štýl a je pevnou skalou športovej elegancie a kvality.

Zdroj: Ralph Lauren