Zbytočne rozhadzujete peniaze, a predsa nie ste spokojní so svojím šatníkom? Na to, aby ste dobre vyzerali, nemusíte míňať majland. Dôležité je, aby ste utrácali rozumne.

Byť štýlovo oblečený nie je luxus, ktorý si môže dovoliť len horných desaťtisíc. Samozrejme, ak nemáte limit na bankovej karte, veľa vecí vám to uľahčí, ale nie je to garantom. Ak nechcete utratiť na oblečenie aj posledný cent, ale zároveň chcete vyzerať dobre každý deň, musíte nakupovať rozumne. Nie je to nemožné!

Nenechajte sa oklamať lacnými cenami

Kupujete tričká s akciovými cenami a divíte sa, že sa po troch praniach rozpadnú? V prípade často používaných základných kusov je najdôležitejšie zvážiť ich hodnotu. Ste tak bohatí, aby ste si mohli dovoliť kupovať lacné veci? Kúpu lacného trička si totiž čoskoro zopakujete. Samozrejme, nezabudnite, že vyššia cena neznamená automaticky aj vyššiu kvalitu. Je dobré skontrolovať materiál a kvalitu šitia, predtým ako za neho zaplatíte.

Značky a logá

Dnes je obrovským trendom nosiť logá značiek, ktoré boli populárne v 90. rokoch. To ale neznamená, že sú všetky primerané svojej cene. Jasné, je to trendové, imidžové, plus ten fíling, ale dobre si premyslite, či by ten kus oblečenia stál za to aj bez loga.   

Neprepadnite hype-u

Ak je produkt práve v kurze a neustále sa stretávate s jeho reklamou, ste náchylnejší veriť tomu, že ho skutočne potrebujete. A po čase vás neprekvapí ani jeho cena, ktorú ste ochotní za neho vysoliť.  Dôležité je, aby ste si v takýchto prípadoch zachovali chladnú hlavu a míňali len vtedy, ak ste presvedčený o kvalite tovaru.

Nie je všetko zlato, čo je v akcii

Len preto, že je výpredaj, nemusíte kupovať každú hlúposť, na ktorú natrafíte. V tomto prípade sa oplatí kúpiť už vyššie spomínaný drahší, ale kvalitnejší tovar. Dúhové tričko so Spongebobom len za pár eur nemusí byť dobrou voľbou aj o polroka. Nenechajte sa zlákať veľkými červenými nápismi SALE.

Nenasledujte slepo trendy

Váš šatník by mal predovšetkým obsahovať oblečenie, ktoré prezentuje váš štýl a osobnosť, ďalej základné veci, bez ktorých sa nezaobídete a až potom trendové veci. Nie sme proti trendom, ktoré sa každý týždeň menia, ale je dobré s nimi zaobchádzať obozretne.

Poradňa džentlmena: Košeľa nie je len jedna

Existuje niekoľko druhov pánskych košieľ - delia sa nielen podľa strihu a materiálu, ale tiež podľa udalosti, na ktorú sú vhodné. Mätúce? Čítajte ďalej.