Dobre zvolený účes môže zmeniť celý charakter - a nikto to nevie lepšie ako Jake Gyllenhaal.

Hollywoodske hviezdy striedajú svoje účesy ako chameleón, niekedy kvôli stvárneným postavám, inokedy len tak z exhibicionizmu. S výnimkou Jake Gyllenhaala, ktorý trvá na svojom štýle, ale z času na čas dovolí menšie zmeny, ktorými zabráni, aby ho označovali za nudného a je zároveň skvelým príkladom pre obyčajných mužov.

Účes herca je klasický, funguje rovnako dobre v kancelárii, ako aj pri víkendovom popíjaní piva. V jeho účese nie je žiadna veda, čo znamená, že ho zvládne hociktorý kaderník a ani nevyžaduje ku každodennému stajlingu tonu tužidla alebo neprimerane dlhý čas úpravy.

Chalan od susedov

Jake Gyllenhaal nie je na tejto fotke žiadny drsňák, stačí sa opýtať dievčat. S podobným účesom nikdy nič nepokazíte, postačia vám stredne dlhé vlasy, ktoré sú o niečo kratšie na bokoch a jemne rámujú vašu tvár.

Ak si vyberiete tento účes, nebudete mať ráno inú starosť, ako ich usušiť fénom. Ak nedôverujete ich poddajnosti, môžete ich zľahka prejsť formovacou penou, aby ste sa uistili, že počas dňa zostanú na mieste. Jednoduché, že?

Zdroj: Flickr

Päťminútová záležitosť

V posledných rokoch sú u mužov čoraz populárnejšie dlhšie, časovo náročnejšie účesy, ale ak nechcete stráviť viac ako päť minút pred zrkadlom, neváhajte si svoj účes skrátiť. Jake prináša klasický, ale nie nudný štýl, ktorého tajomstvo tkvie v štruktúre hornej časti. Požiadajte kaderníka, aby vám na bokoch a vzadu prestrihal vlasy troj- až päť- milimetrovým prechodom a dlhšiu vrchnú časť upravil nožnicami. Doma vám bude stačiť po niekoľkých minútach sušenia, naniesť trochu vosku na vrch, aby ste viac zvýraznili textúru. Tento účes je obzvlášť praktický pre aktívny životný štýl a šport.

Zdroj: Flickr

​Sebadôvera a klasika

Pripravujete sa na dôležitý pracovný pohovor alebo chcete zatlačiť na svoj postup? Tento klasický štýl sa hodí pre všetky tváre a vzbudzuje dôveru.

Predel je na boku a vrchnú časť si nechajte trochu dlhšiu. Po umytí vlasov sa uistite, že ste vlasy vysušili správnym smerom, takže nebudete potrebovať extra tužidlá k dokonalému účesu.

Zdroj: Flickr

​Čerstvo ulízané

Mnohí ľudia sa snažili tento účes očierňovať v posledných rokoch, ale nenechajte sa zmiasť. Dĺžka vlasov je stredná, vrchná dlhšia a nepotrebujete k nemu nič iné ako gélové či tekuté tužidlo a nechať uschnúť.

Ak nechcete vyzerať ako z Mad Menu, nechajte si bradu.

Zdroj: Flickr

​K.O. účes pre bojovníkov

Ak nechcete zjemniť rysy vašej tváre a hráte to na tvrdého chlapa, zapnite strojček. Vrch si nechajte trochu dlhší, a ak chcete svoj výzor ešte viac zdrsniť, nechajte si pár dňové strnisko. Efekt zaručený.

Zdroj: Flickr

5 tipov ako zvládnuť starnutie ako profesionál

Nie každý starne so šarmom ako Gianluca Vacchi, takže ak nemáte v sebe talianske gény, ktoré vám umožnia vyzerať skvelo v každom veku, máme pre vás zopár tipov.