Nie každý starne so šarmom ako Gianluca Vacchi, takže ak nemáte v sebe talianske gény, ktoré vám umožnia vyzerať skvelo v každom veku, máme pre vás zopár tipov.

Bohužiaľ, väčšina mužov starne skôr než ženy: vrásky, tmavé kruhy pod očami, zvráskavená pokožka. Samozrejme, to nie je tak prekvapujúce, pretože dievčatá začínajú používať krémy a iné prípravky už v mladom veku. Netvrdíme, že musíte tento zvyk po nich opakovať a napratať si kúpeľňu zázračnými prípravkami, ale existuje niekoľko jednoduchých tipov, vďaka ktorým bude vaše telo (a tiež renomé u opačného pohlavia) veľmi vďačné.

Hydratácia

Zaveďte si každodennú hydratačnú rutinu a udržujte ju, aj keď sa vrátite domov zo žúru. Aj dostatočné množstvo tekutín zvyšuje pružnosť a krásu vašej pokožky a teraz máme na mysli hlavne vodu a ovocné šťavy, nie tatranský čaj. Za rannú a večernú hydratáciu sa vám vaša pokožka odvďačí.

Zabezpečte si prípravky proti starnutiu pre mužov

Krémy obsahujúce kyselinu hyalurónovú majú pozitívny účinok na vašu pokožku a zaručujú spomalenie starnutia. Okrem krémov na trhu nájdete aj množstvo koncentrovaných sér s rovnakým obsahom, pomocou ktorých môžete dosiahnuť lepšie výsledky, ak ich budete používať raz denne.

Zdroj: Unsplash

​Krém proti očným vráskam na nočnom stolíku

Pokožka okolo očí je najcitlivejšia, preto sa stopy starnutia ako prvé objavujú práve v tejto oblasti. Krémy obsahujúce kofeín predchádzajú tvorbe vrások a pri bežnom používaní budú vaše oči ešte odpočinutejšie a tmavé kruhy takmer určite zmiznú.

Vyhýbajte sa slnku

Jasné, že v lete je to pomerne ťažké, hlavne ak si máčate nohy vo vode niekde na pláži, ale pokožku je potrebné chrániť. Nie náhodou sa píše na opaľovacích krémoch, aby ste ich používali každých tridsať minút. Ak cítite, že vás páli slnko, je neskoro - vaša pokožka je poškodená a pravidelné opaľovanie môže viesť k tvorbe vrások aj pri peknom zhnednutí na začiatku.

Spánok, cvičenie, zdravá výživa

Znie to, ako keby to hovorila vaša mama, ale je vedecky overené, že zlý životný štýl, neustále stravovanie vo fast-foodoch a nekonečné zábavy do rána majú veľmi negatívny vplyv na vaše telo. Uberte z tempa a dajte si pozor na jedlo. Nie je na škodu, ak si sem tam zacvičíte.

Aj slnečné okuliare majú dátum spotreby: Meňte ich každé dva roky

Vedci varujú, že aj slnečné okuliare majú určitú dobu trvanlivosti a mali by sme ich meniť každé dva roky. Inak riskujeme poškodenie zraku.