Oblek dnes už nie je predpísaným oblečením vo viacerých zamestnaniach, preto niet divu, že mnohí radšej investujú do kvalitnej obuvi ako obleku. Napriek tomu sú dni a príležitosti, ktoré si oblek vyžadujú – a keď už je povinný, prečo nevyužiť zopár dobre mienených rád a trikov, aby vyzeral lepšie?

Nie je to žiadna hanba, ak nemáte krajčíra, ktorý vám na každú sezónu vyhotoví nové oblečenie na mieru. Ale môžete tak vyzerať aj bez toho. Prvým krokom je, aby ste si zabezpečili taký oblek, ktorý sa dá ľahko upraviť. Vyhýbajte sa lesklým a jemným materiálom a dôležité je tiež, aby vám oblek dobre sedel na ramenách. O tmavomodrej verzii sme si písali naposledy, je dobré sa nad ňou zamyslieť.

1. Upravte rukávy

Základom konfekcie je, aby sa do obchodov dostali kusy, ktoré budú sedieť veľkému množstvu ľudí. Preto, ak práve nie ste Pepek námorník, je viac než pravdepodobné, že bude rukáv vášho obleku príliš široký. Poproste krajčírku, aby ho primerane zúžila tak, aby jemne kopíroval vašu ruku.

Zdroj: Unsplash

​2. Vymeňte gombíky

Masovo vyrábané produkty majú väčšinou úplne jednoduché gombíky vyrábané z lesklého plastu. Okrem toho, že sa ľahko poškodia, zďaleka kričia, že máte lacný oblek.

3. Zahnite nohavice

Zbytočne vám sedí dĺžka nohavíc, ak vám ich spodok poletuje okolo členkov. Aj pol centimetra môže zavážiť – dobre skontrolujte, či krajčírke neušla ruka, dĺžka musí byť primeraná.

Zdroj: Unsplash

​ 4. Voľte jednofarebný set

Monochromatické oblečenie pôsobí samo o sebe luxusne. Oplatí sa pohrať s textúrou a celé okoreniť doplnkom vo forme nápadnej ozdobnej vreckovky.

5. Niečo luxusné

Dôveryhodnejšie bude pôsobiť, ak váš set bude obsahovať aspoň jeden luxusný doplnok. Či už sú to topánky, taška, viazanka, alebo hodinky, je dobré zabezpečiť si niečo z drahšej cenovej kategórie – základom je, aby bol výnimočný a pútal pozornosť.

Zdroj: Unsplash

Poradňa džentlmena: Tmavomodrý oblek pre začiatočníkov

Tmavomodrý oblek je hviezdou šatníka. Hodí sa takmer na všetky príležitosti, je jedno, či v ňom pôjdete na rande alebo prezentáciu na pondelkovom mítingu. Stačí dodržiavať zopár pravidiel a budete v ňom skutočne štýloví.