Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Škola džentlmena: Tmavomodrý oblek pre začiatočníkov
Zdielať na
Life

Škola džentlmena: Tmavomodrý oblek pre začiatočníkov

Zdroj: Unsplash

Tmavomodrý oblek je hviezdou šatníka. Hodí sa takmer na všetky príležitosti, je jedno, či v ňom pôjdete na rande alebo prezentáciu na pondelkovom mítingu. Stačí dodržiavať zopár pravidiel a budete v ňom skutočne štýloví.

Ak ste fanúšikmi striedania farieb a vzorov, nečítajte ďalej. Pre vás ostatných tu máme zopár jedinečných kombinácií.

​Základné farby

Ak už máte perfektný tmavomodrý oblek, vyberte si ku nemu jednoduchú farebnú košeľu! Bielou, bledomodrou alebo svetloružovou nič nepokazíte, práve naopak.

Vhodné doplnky

Aj keď milujeme porušovanie pravidiel módy, pri formálnom štýle je dobré dať na rady starého a čo najlepšie skombinovať  farby topánok, opasku a tašky. V ideálnom prípade si rovnako zlaďte aj svoju peňaženku a remienok hodiniek.

Farby a vzory

Vďaka jednoduchej košeli sa môžete pohrať s príslušenstvom. Napríklad strieborná a károvaná alebo modro-biela pruhovaná kravata je ideálnou voľbou pre modrú košeľu.

Dobrou správou je, že kravata a vreckovka nemusia byť rovnaké a pôsobí vyzývavejšie, ak jedna dopĺňa druhú. Vyberte si, ktorá z nich je dominantná a farbu a vzor druhej prispôsobte v skromnejšej verzii.

Oblek musí dokonale sedieť!

Zbytočne sa zdržiavate doplnkami, ak vám oblek nesedí na mieru.

Nevadí, ak nemáte oblek šitý na mieru, aj konfekčný môžete vziať ku krajčírke, ktorá vám ho prispôsobí. Pri nakupovaní sa uistite, či je šitie ramien na správnom mieste, pretože táto časť sa prakticky nedá dodatočne zmeniť.   

Súvisiace články