Počas zaneprázdnených dní bohatých na zážitky je skvelé, ak zo svojho šatníka vyčarujete sety, ktoré zodpovedajú príležitostiam a náladám. Dôvod je jednoduchý: nesprávne oblečenie pokazí aj vyslovene jednoduché situácie.

S týmito piatimi typmi oblečenia sa už viac nemusíte ničoho obávať.

Smart casual

Ako už z názvu vyplýva, tento typ outfitu je príležitostný a štýlový zároveň. Výsledkom je neformálny výzor, ktorý nie je príliš oficiálny a ani príliš odviazaný. Ak teda nechcete vyzerať veľmi strojene, ale nemôžete zanedbať eleganciu, je pre vás ideálnou voľbou. Má iskru a šmrnc.

Zdroj: Shutterstock

​Na tento druh outfitu neexistuje dokonalý recept, práve tým je jedinečný. Základom setu je, že miešate ležérne urban prvky s oficiálnymi, čím sa celý váš zovňajšok stane naraz elegantným, uvoľneným, kvalitným, štýlovým a pohodlným.

Skvelý efekt dosiahnete kombináciou nohavíc chino s košeľou, prípadne polokošeľou. Štýlovým sakom tiež nič nepokazíte a čerešničkou na torte bude váš výber obuvi. Je len na vás, či si zvolíte Converse, Oxford alebo námornícke mokasíny. Smart casual je ideálny na polooficálne alebo priateľské stretnutia, mítingy, obchodné alebo rodinné obedy, večere alebo rande, jednoducho pre všetky situácie, keď chcete pôsobiť elegantne, úspešne a zároveň trochu lenivo spôsobom ad hoc.

Office

Pretože aj na pracovisku existujú určité pravidlá. Samozrejme, nie vo všetkých, ale ak pracujete v kancelárii, očakáva od vás vedenie, aby ste svoj zovňajšok prispôsobili profilu firmy. V takom prípade sú košeľa a sako základ - nezabúdajte, že dlhý rukáv košele je spod saka vidno aj v lete a rovnako u kravaty. Ak je situácia uvoľnenejšia, môžete si v poobedňajších horúčavách vyhrnúť rukávy na košeli a uvoľniť kravatu, prípadne ju odviazať.

Zdroj: Unsplash

​Súčasťou príbehu je aj vesta, dávajte si pozor na farby: menej je niekedy viac a naším cieľom nie je vytŕčať z davu, v práci sa to nehodí. Aby vám nepresvitali bradavky, vezmite si pod košeľu biele tielko. Základom je síce dokonale zapadnúť, ale ten, kto si vás obzrie, by si mal v duchu s uspokojením povedať, že ten chlap má ale štýl. Preto si predtým, ako nastúpite do novej práce, zistite u HR všetko o dresscode, vyhnete sa tak nepríjemnostiam. Inšpirácie môžete čerpať, napríklad zo seriálu Suits.

​Streetwear

Každému padne dobre trocha odpočinku a bez mikiny s kapucňou sa nezaobíde žiadny pánsky šatník. Tento kus odevu je jedným zo šperkov streetwear štýlu, navyše sa dá výborne kombinovať s inými kusmi. Môžete si napríklad obuť tenisky Converse, skate topánky, alebo ak máte športovejšie nohavice, môžete skúsiť jednofarebné, prípadne farebnejšie tenisky.

Zdroj: Unsplash

​Ak chcete pôsobiť uvoľnene, oblečte si voľnejšie tričko, ku ktorému sa výborne hodia pouličné veci. Či už undergroundová čiapka alebo fullcap šiltovka, so streetwear oblečením môžete smelo experimentovať. A to s farbami aj tvarmi, prípadne doplnkami ako šál či slnečné okuliare.

Športové oblečenie

Či už ste úspešný manažér, stážista alebo vysokoškolák, vždy príde okamih, keď sa musíte obliecť do športového. Poobedňajší futbal s kolegami, tenisové lekcie alebo chodenie do práce s bicyklom – na to všetko je dôležité mať športové oblečenie, v ktorom nevyzeráte ako vekslák, ani ako výkladná figurína Adidasu.

Zdroj: Fila

​Základom je pohodlie a ležérnosť, ale dbajte na to, aby ste si zaobstarali veci správneho materiálu a kvality, pretože nejde len o vzhľad, ale aj o výkon. Prepašujte do svojho outfitu trochu streetwearu: na prechádzky sú vhodné aj bežecké topánky, modernejšie tepláky a jednofarebné tričká a na vrch niečo medzi športovým a streetwear oblečením. Hodia sa ale aj Polo košele a športovejšie nohavice.

Badass

Každý máme v šatníku podobné kusy, len o tom možno neviete. Netvrdíme, že povinnou súčasťou vašej výbavy by mala byť kožená bunda a roztrhané džínsy, ale k tomuto outfitu neodmysliteľne patria. Najviac sa hodia na jeseň, prípadne počas daždivých a chladných dní. V mužoch odhalia ich nekompromisnú a rebelantskú stránku.

Zdroj: Flickr

​Takýto outfit vyžaruje sebavedomie a príťažlivosť, ktorej nikdy nie je dosť. V tomto prípade platí, čím menej farieb, tým lepšie – najideálnejšie je, ak prevládajú tmavé farby, ale môžete svoj vzhľad vylepšiť aj sivými a hnedými odtieňmi.

Ako si správne vybrať spodnú bielizeň podľa typu postavy

Dnes vám prinášame užitočné rady, ako si vybrať tie správne trenírky podľa vášho typu postavy, aby ste sa cítili rovnako pohodlne ako aj štýlovo.