Dnes vám prinášame užitočné rady, ako si vybrať tie správne trenírky podľa vášho typu postavy, aby ste sa cítili rovnako pohodlne ako aj štýlovo.

Celosvetovo uznávaný ekonóm a bývalý predseda americkej centrálnej banky Alan Greenspan sa v roku 2007 vyjadril, že predaj pánskej spodnej bielizne odráža stav ekonomiky štátu. Táto teória sa počas finančnej krízy potvrdila a môže za ňu fakt, že našu bielizeň pod oblečením nevidno a preto jej venujeme najmenej pozornosti.

Trocha histórie

Najstarším a najjednoduchším druhom bielizne bola bedrová zásterka - jednoduchý kus kože alebo látky, ktorý sa omotal okolo pásu, stred pretiahol pomedzi nohy dopredu a zastrčil za pás. Nosili ju napríklad egyptskí faraóni a väčšinou to bol jediný kus odevu, ktorý na sebe mali.

Zdroj: Wikimedia

​História pánskej bielizne nie je až tak rozmanitá, ako história tej dámskej. Už v približne trinástom storočí existovali pánske spodky, ktoré sa uväzovali okolo pásu a lýtok. Keďže toto uväzovanie zabralo čas, čoskoro sa na týchto spodných nohaviciach objavil rázporok, aby skrátil návštevu toalety. Počas pätnásteho a šestnásteho storočia boli „pánske poklopce“ dôležitou súčasťou odevu, vyrábali sa z kože alebo kovu ako súčasť brnenia a boli ozdobené rôznymi dekoráciami. Neskôr stratili na popularite.  

Zdroj: Historyweb

​V dvadsiatych rokoch minulého storočia boxerská značka Everlast uviedla na trh pohodlné športové trenky s elastickou gumou ako náhradu svojej menej pohodlnej verzie vyrobenej z kože. Od začiatku sedemdesiatych rokov priemysel s pánskou bielizňou doslova prekvitá. Postarali sa o to značky ako Calvin Klein, ktoré zaradili spodnú bielizeň do svojich reklamných kampaní a spravili z nej tak verejnú záležitosť.

Trenírky, boxerky či slipy

Ako muži máme voči ženám výhodu, že nech si zvolíme akýkoľvek typ spodnej bielizne, mala by byť predovšetkým pohodlná a z priedušného materiálu. Základom je dobrý strih, ktorý pristane našej postave, výber farieb a vzorov je pri spodnej bielizni až druhoradý.

Trenírky

Zdroj: Silvercell

​Pánske trenírky menej obopínajú stehná ako boxerky, preto sú najpohodlnejším typom spodnej bielizne a vhodné aj na spánok. Vyhýbajte sa im v prípade, keď máte príliš chudé nohy, pretože vás opticky zúžia. Kvôli voľnejšiemu strihu sú nevhodné pokiaľ obľubujete úzke džínsy, prebytočná látka vám v nich bude zavadzať. Tiež sú úplne nevhodné na šport, keďže poskytujú minimálnu oporu.

Slipy

Zdroj: Newchic Official

​Tento druh spodnej bielizne bol ešte donedávna považovaný za nemoderný a utlačený do úzadia. Dnes je ale opäť na výslní vďaka pohodlnosti a praktickosti. Kratšie ako trenírky a boxerky, slipy poskytujú dobrú oporu pri športe a sú vhodné aj pre mužov so sedavým zamestnaním. Sú tou správnou voľbou pokiaľ obľubujete tesnejšie nohavice a voľný pohyb na stehnách. Vyhnite sa im, ak máte pár kíl navyše - ich minimalistický strih vašu nadváhu zvýrazní. Podľa preferencií si môžete vybrať slipy s vyšším či nižším pásom a na výber sú dokonca aj strihy, ktoré vám vpredu dodajú na „objeme“ alebo nadvihnú zadok.  

Boxerky

Zdroj: Marco Marco

​Pánske boxerky sú pravdepodobne najpopulárnejším typom pánskej bielizne. Hodia sa pod akýkoľvek typ nohavíc a ich strih si adoptovala aj väčšina športových značiek. Plusom je, že pristanú akémukoľvek typu postavy a pri ich výbere nemusíte rozmýšľať dvakrát.

3 mužské outfity, ktoré nikdy nevyjdú z módy

Existujú kombinácie, ktoré sú večné. Pri nich sa nemusíte báť, že budete pôsobiť nudne, alebo nimi niečo pokazíte.