Ak je reč o teniskách, určite máte svoje obľúbené značky, ktoré sa vám rokmi osvedčili. Vesmír tenisiek je ale nekonečný, preto nie je na škodu, ak sa dozviete aj o super kvalitných, ale menej známych značkách.

​ETQ Amsterdam

ETQ Amsterdam je špičková značka holandských tenisiek, ktoré sú prepracované a moderné. Minimalistické tenisky vyrobené z kvalitných surovín sa skvelo hodia k džínsom, nohaviciam chino, ale aj teplákom. Hoci je medzi nimi veľký výber vo farebných kombináciách aj tvaroch, tenisky neprekračujú určitú hranicu. Ostávajú decentné, športové a ležérne.

Pozrite si galériu

​Vzhľadom na to, že hovoríme o prémiovej značke, za priemerný kus zaplatíte približne 250 eur, ale môžete si ich objednať z oficiálneho webshopu a výrobca garantuje bezplatnú dodávku kamkoľvek na svete.

​Filling Pieces

Aj Filling Pieces pochádzajú z Holandska a na trhu sú už takmer desať rokov. Jeden holandský džentlmen sa v roku 2009 rozhodol, že nastal čas prekonať priepasť vo svete topánok medzi módou streetwear a high-end. Tak vznikli Filling Pieces, ktoré valcujú trh v deviatich rôznych štýloch a ich hlavnou črtou je hrubý, textúrovaný dizajn.

Pozrite si galériu

​Špecialisti spoločnosti neveria na náhodu - spolupracujú s dizajnérmi takých renomovaných mien ako Barneys New York, Mr. Porter, Ronnie Fieg a United Arrows & Sons. Tenisky si môžete kúpiť tu a ich cena je približne 250 eur. Bezplatná dodávka tiež garantovaná.

​Common Projects

Teraz opustíme Holandsko, aby sme sa dostali až ku značke Common Projects, ktorej motto znie: the perfect sneaker in premium quality, čiže perfektné tenisky v prémiovej kvalite. Áno, tušíte dobre, opäť máme do činenia s teniskami vyššej kategórie, ktorú majú na svedomí dizajnéri Flavio Girolami a Prathan Poopat.

Línia a tvar modelov značky sa inšpiruje predovšetkým bežnými každodennými predmetmi. Stojí za zmienku, že jednotlivé komponenty tenisiek sa vyrábajú ručne v Taliansku, samozrejme, za použitia tých najlepších materiálov a techník. Kvalita remeselného spracovania má preto aj svoju cenu: za pár tenisiek dáte približne od 300-400 eur.

Pozrite si galériu

Project Rock Delta: Tenisky, ktoré si už nekúpite

Ultimátna športová obuv od značky Under Armour v spolupráci s Dwaynom Johnsonom sa vypredala za necelú pol hodinu.