Tento rok oslavuje svoje štyridsiate narodeniny celosvetovo známa značka prvotriednych odevov z kašmíru - Brunello Cucinelli. Pri príležitosti výročia predstavil koncern svoju jesennú a zimnú kolekciu z roku 2018, ktorá sa vracia späť na koniec sedemdesiatych rokov – samozrejme, reinterpretovane.

Exkluzivita a najvyššia kvalita. To sú dva najvýznamnejšie kredity talianskej spoločnosti založenej v roku 1978. Brunello Cucinelli je dnes nielen kráľom kašmíru vo svojej krajine, ale na celom svete.

Zdroj: Brunello Cucinelli

​Módny návrhár pochádzajúci z jednoduchej roľníckej rodiny, sa na vrchol dostal zachovávaním tradícií. Napríklad v Perugii založil remeselnú školu, v ktorej zasväcuje do tajomstiev ručnej práce svojich študentov, ktorí popri štipendiu získajú aj zručnosť v odbore.

Zdroj: Brunello Cucinelli
​Kašmírový guru, ktorý neustále presadzuje dokonalosť a inovácie, sa preslávil špeciálnymi kampaňami, vďaka ktorým je jeho značka už niekoľko rokov úspešne etablovaná na trhu módneho priemyslu.

Pre módu je typické, že sa rada vracia do minulosti a tento trend sa pravdepodobne nikdy nezmení, preto neprekvapuje, že aj jesenná/zimná kolekcia Cucinelli, sa pri príležitosti štyridsiatich narodenín inšpirovala koncom 70. rokov.

Zdroj: Brunello Cucinelli
​Nepovažujeme bezvýhradne toto obdobie za vrchol mužskej módy, ale zdá sa, že Brunello Cucinelli sa pokúsil vybrať tie najlepšie veci tohto obdobia a prekročiť bariéru trapézových nohavíc.

Napríklad, jeho legendárny pletený pulóver prepožičia vášmu obleku sofistikovaný vzhľad, rovnako ako zamatový smoking vintage strihu, alebo vesta určená na výnimočné príležitosti, ktorá svojho majiteľa vystrelí rovno do prémiového levelu.

Zdroj: Brunello Cucinelli

​Vo farbách dominujú predovšetkým čokoláda, gaštan, biela, fialová, bordová, tmavo modrá a hnedá a z materiálov sa fanúšikovia môžu tešiť okrem kašmíru hlavne na bavlnu, hodváb, zamat, kožušinu a kožu.

V kolekcii sa nezabudlo ani na doplnky ako čiapky, kožené topánky, rukavice a zámerne rozmerné šatky.

Pozrite si galériu

Tri jesenné / zimné trendy, o ktorých je dobré vedieť

Do popredia sa dostáva nouvelle vague a elegantný lyžiarsky štýl. Tri značky, ktoré výborne kombinujú eleganciu s mužnosťou.