Pôvodne vojenské nohavice, ktoré sú dnes už neoddeliteľnou súčasťou pánskeho šatníka, sú ideálnou voľbou letných pánskych nohavíc. Ak máte pokušenie nosiť nohavice chino, ale nemáte predstavu ako na to, hádžeme vám záchranné koleso.

V prvom rade si vysvetlíme, ako správne vyslovovať názov týchto nohavíc. Nie sú to ani americké čájno, ani francúzske šíno a dokonca ani ruské kíno nohavice. Vyslovujú sa jednoducho číno.

Samotné nohavice nie sú žiadnou novinkou a ako mnoho iných obľúbených pánskych odevov, aj tieto pochádzajú z vojenskej rovnošaty. Koncom 19. storočia po ukončení španielsko-americkej vojny, sa z Filipínskych ostrovov vrátili spolu s vojenskými veteránmi a stali sa neoddeliteľnou súčasťou našich šatníkov. Chino sa im hovorí preto, že bavlna, z ktorej sa vyrábali pochádzala z Číny.

Komu ich odporúčame?

Zdroj: Unsplash

​Je to skvelá voľba pre mužov, ktorí nechcú nosiť džínsy, ale nemajú radi tkané nohavice alebo nohavice k obleku. Môžete ku nim nosiť tričko, ale hodia sa skôr ako business casual oblečenie s košeľou alebo polokošeľou. Populárne je aj ich nosenie s obuvou bez ponožiek. Základným pravidlom nosenia nohavíc chino je:

Nenapchávať si nič do vreciek!

Zdroj: Unsplash

​Vyzerá to veľmi nevkusne, keďže nie sú z tak pevného materiálu ako džínsy. Sú vyrobené zo 100 percentnej bavlny – preto s nimi aj tak zaobchádzajte! Ak potrebujete niečo uložiť, pokojne začnite nosiť populárne pánske tašky:

Stručný sprievodca svetom pánskych tašiek

My muži sme známi svojou super schopnosťou vtesnať všetky osobné veci do ľubovoľného vrecka. Či už na nohaviciach, teplákoch, saku alebo kabáte. Nezáleží nám, či pri chôdzi štrngáme alebo naše vrecká doslova praskajú vo švíkoch. Sú predsa na to, aby sa používali.