Máme pred sebou ešte pol roka, ale už teraz môžeme povedať, že tieto slnečné okuliare sú tohoročným vrcholom.

Čo sa recyklácie týka, maďarská spoločnosť Tipton aj doteraz pracovala na jednotku, čoho dôkazom sú slnečné okuliare tejto kultovej značky vyrábané z vinylových platní. Takže Nespresso sa nemuseli príliš namáhať s pátraním, keď začali uvažovať o tom, ako recyklovať svoje kapsle do kávovarov. Takto sa zrodila kolekcia slnečných okuliarov Nespresso + Tipton v limitovanej edícii.

Zdroj: Tipton

Zachary Tipton by určite neprepožičal svoje meno a značku niečomu, čo nie je dostatočne cool, preto už jeho účasť je garančnou pečaťou kolekcie.​

Zdroj: Tipton

Keď spoločnosť Nespresso vytvorila prvý koncept kávy v kapsuli, jej hlavným cieľom bolo kávu udržať čo najčerstvejšiu, aby si zachovala tú najlepšiu chuť. Preto sa rozhodla pre hliník, ktorý kávu pri zachovaní sviežosti dokonale chráni pred svetlom, vzduchom a vlhkosťou. Ďalšou jeho výhodou je, že môže byť neobmedzene recyklovaný a môže sa z neho vyrábať množstvo ďalších produktov.

Zdroj: Tipton

​Program recyklácie spoločnosti Nespresso sa od mája rozširuje aj do podnikateľského sektora a to najmä zberom špeciálnych vrecúšok do kávovarov značky Nespresso Professional prispôsobených potrebám kancelárií, hotelov a reštaurácií.

Okrem toho môžu milovníci kávy už takmer rok odovzdávať prázdne kávové kapsle nielen v tradičných Nespresso butikoch, ale pohodlne z domova prostredníctvom kuriérskych služieb odkiaľkoľvek v krajine. Recykláciu zabezpečí spoločnosť Nespresso.​

Zdroj: Tipton
Počas spolupráce vyrobila spoločnosť Tipton z recyklovaného hliníka Nespresso kapsulí štyri unikátne kolekcie rámov na okuliare - Kazaar, Livanto, Dharkan a Roma.​
Zdroj: Tipton

Obe spoločnosti chcú upozorniť na dôležitosť a všestrannosť recyklácie hliníka. A aj keď rámy na okuliare nebudú k dispozícii na komerčné účely, budeme ich vidieť na viacerých celebritách. Spoločnosť Nespresso chce zároveň touto unikátnou zbierkou uprednostniť svojich zákazníkov a poskytnúť ju v limitovanom počte​.

​"Bol som potešený, keď si nás Nespresso vybrali, pretože už dávno premýšľam nad recyklovaním kovov na výrobu okuliarov. Hliník je perfektný materiál a farby kávových kapslí naštartovali našu fantáziu. Kolekcii predchádzali dlhé plány, ale sme hrdí na finálny výsledok a chceli by sme v budúcnosti pracovať s recyklovaným hliníkom," uviedol Zack Tipton, zakladateľ Tipton Eyeworks.
Zdroj: Tipton

​Tipton čoskoro príde s kolekciou AC/DC a, samozrejme, vám ju tiež predstavíme.

Ray-Ban si na leto prichystal dva páry štýlových slnečných okuliarov

Ani sme od tejto legendárnej značky nič iné nečakali.