Drake’s bol založený v roku 1977 v londýnskom East Ende. Už vtedy vyrábali kvalitné šály a šatky pre módne high-end butiky a krajčírstva a neskôr svoje portfólio rozšírili aj o viazanky a ozdobné vreckovky.

V roku 2010 Michael Hill a Mark Cho prevzali riadenie od zakladateľa spoločnosti Michaela Drakea. Pod vedením kreatívneho riaditeľa Hilla, sa z manufaktúry vyrábajúcej luxusné doplnky stal Drake’s dizajnovým módnym domom, s ľahko rozoznateľnými, modernými, nositeľnými a nadčasovými modelmi.

A aj keď je Drake’s dokonale britský ako popíjanie čaju o piatej s Winstonom Churchillom a Tomom Hardym, jeho jarná/letná kolekcia sa inšpirovala v zámorí.

Saká, kabáty, košele, nohavice, kravaty a ozdobné vreckovky pripomínajú klasický štýl pouličnej kultúry, ktorý za svoju základňu považuje bočné uličky v Charlestone v Južnej Karolíne, trochu opotrebovaný, ale stopercentne americký svet.

Športové bundy, polokošele a bundy prekračujú hranice medzi formálnym a neformálnym oblečením.

Kým jesenná/zimná kolekcia bola vyrobená z ťažkého a hrubého tvídu Harris, tu siahli po ľahších materiáloch (jednoznačne prevláda prirodzené vlákno Ramie). Jednoradové saká prichádzajú v jemných farbách (olivovo zelená a námornícka modrá sú spoľahlivou istotou) a ako doplnky kravaty a ozdobné vreckovky, ktoré sú silnou stránkou Drake’s.

Pozrite si galériu

Pozrite si, kde sa dnes nachádza špička štýlového mužského oblečenia

Drake's bol založený v roku 1977 v londýnskom East Ende. Už vtedy vyrábali vysokokvalitné šály a šatky pre high end módne butiky a krajčírstva a neskôr do svojho portfólia zaradili aj kravaty a ozdobné vreckovky.

Zdroj: Drakes