Drake’s bol založený v roku 1977 v londýnskom East Ende. Už vtedy vyrábali vysokokvalitné šály a šatky pre high end módne butiky a krajčírstva a neskôr do svojho portfólia zaradili aj kravaty a ozdobné vreckovky.

Zakladateľ Michael Drake prenechal v roku 2010 vedenie spoločnosti Michaelovi Hillovi a Markovi Cho. Pod vedením nového kreatívneho riaditeľa Hilla, sa z manufaktúry vyrábajúcej luxusné doplnky stalo klasické návrhárske štúdio, ktorého ľahko rozpoznateľné štýlové modely, sa dajú nielen ľahko nosiť, ale sú tiež moderné a nadčasové.

Ich lookbook na sezónu jeseň/zima 2017 prezentuje typický profesorský štýl, preto sme sa ho rozhodli preskúmať podrobnejšie.

Pozrite si galériu

​Jesenný a zimný lookbook bol vyfotený na Shetlandských ostrovoch, čo rozhodne nie je náhoda, keďže túto oblasť charakterizuje bohatý výskyt oviec. A tohtoročným materiálom Drake’s je tvíd Harris. Domovinou tejto slávnej vlny je skupina ostrovov Vonkajšie Hebridy, ležiaca v blízkosti severozápadného pobrežia Škótska, ktorých súčasťou sú aj Shetlandy.

Najnovšia kolekcia kopíruje tie najlepšie tradície talianskeho strihu šiat, ktoré obstoja nielen na vidieku, ale aj v mestskom prostredí.

Zdroj: Drakes