Pohľad do mužského šatníka občas pripomína pohľad na vojnovú zónu. Držte sa týchto jednoduchých pravidiel a všetko sa zmení.

Kopy špinavého oblečenia, ktoré donekonečna čakajú, kým ich zanesiete do čistiarne? Kravaty a opasky, krútiace sa na dne skrine ako klbká hadov? Je váš šatník ako pred výbuchom? Držte sa našich rád a ráno si ušetríte veľa nervov aj času.

1. Zoraďte oblečenie podľa kategórie a farby

Najprv oddeľte oblečenie do práce a na voľný čas do dvoch samostatných sekcií, aby už na prvý pohľad bolo zrejmé, kde máte tričká na cvičenie a kde košele do práce. Následne môžete veci v rámci sekcií usporiadať podľa farieb. Zaveste vedľa seba všetky biele košele, potom modré odtiene a tak ďalej. Tričká na bežné nosenie usporiadajte podľa rovnakého kľúča. 

2. Prázdne vešiaky nenechávajte v skrini

Akonáhle z nich niečo zvesíte a oblečiete si to, vyberte ich a odložte na vyhradené miesto. Nielen, že oblečenie bude visieť volnejšie a budete mať väčší prehľad, ale keď budete prázdne vešiaky opäť potrebovať, budete vedieť, kde a koľko ich nájdete.

3. Investujte do rovnakých vešiakov

Táto jednorazová a nie veľká investícia urobí v skrini veľký efekt. Oblečenie bude na vešiakoch vyzerať lepšie a prehľadnejšie. Keď sú vaše vešiaky rovnaké, pri výbere sa môžete sústrediť na oblečenie, nie na vešiaky. Doporučujeme kvalitné drevené vešiaky. Všetky tenké plastové a hlavne kovové vešiaky z čistiarne vyhoďte do koša. Oblečenie sa na nich deformuje. Špeciálne saká na kovových vešiakoch sú skutočné barbarstvo.

4. Opasky a kravaty nechajte visieť

Je to šetrnejšie, ako ich držať skrútené v zásuvkách. Kúpte si niekoľko špeciálnych vešiakov na opasky a kravaty, ktoré už dnes bežne zoženiete.

5. Dodržujte pravidlo jedného roka

Známe pravidlo hovorí, že oblečenie, ktoré ste nemali na sebe rok (je jedno z akého dôvodu), si viac neoblečiete a najlepšie bude, ak sa ho zbavíte. Necháme na vás, či sa rozhodnete ho vyhodiť, posunúť v rámci rodiny alebo podarovať na charitu. Dlhodobo nenosené oblečenie vám v skrini zbytočne zaberá miesto, robí šatník neprehľadným a láka mole.

Oblečenie vás stojí nemálo peňazí. Tieto jednoduché pravidlá vám pomôžu udržať ho dlhšie v dobrom stave a ušetria vám veľa bezradných minút pred otvorenou skriňou.

5 high-tech doplnkov, ktorými premeníte svoj šatník na inteligentný

V 21. storočí je už pomaly všetko inteligentné, prezervatívmi počnúc a záchodovými misami končiac. Samozrejme, zo zoznamu nesmie chýbať ani oblečenie.

Zdroj: Menshealth