V 21. storočí je už pomaly všetko inteligentné, prezervatívmi počnúc a záchodovými misami končiac. Samozrejme, zo zoznamu nesmie chýbať ani oblečenie.

Aj keď sa vám na prvý pohľad môže zdať, že ide len o vašu peňaženku (načo je vám inteligentné tričko či ponožky, ak máte na zápästí inteligentnú technológiu), niektoré produkty dokážu skutočne prekvapiť. Pravdou zostáva, že ich cieľovou skupinou väčšinou nie sú obyčajní ľudia.

Dres Polar Team Pro

Dres Polar Team Pro nie je určený bežným smrteľníkom, ale skôr pre vrcholových športovcov alebo high-tech fanúšikov, ktorí radi trénujú. Na jeho prednej strane sa nachádzajú senzory na meranie frekvencie tepu a ďalších biometrických údajov, kým senzor GPS na zadnej strane je schopný sledovať počet vašich krokov a kilometrov. Systém Polar Team Pro prenáša podľa potreby údaje vášmu trénerovi, aby mohol pozorne sledovať úroveň vašej kondície a tréningu.

Bežecké nohavice Lumo Run

Aj systém Lumo Run dokáže podobné veci ako predchádzajúci doplnok. Je vybavený profesionálnymi senzormi parametrov behu, ktoré tiež merajú ako dlho sa dotýkate zeme alebo ako dlhé sú vaše kroky. Tiež podporuje takzvaný "tréning v reálnom čase", aby ste pomocou slúchadiel dostávali inštrukcie o tom, ako zlepšiť svoj výkon, alebo naopak ubrať, aby ste vydržali čo najdlhšie a nezranili sa. Na jedno nabitie vydrží jeho batéria približne mesiac, takže s ním nebudete mať veľa problémov.

Bunda Commuter Trucker

Keďže nové inteligentné vlákno Jacquard vyvinuté spoločnosťou Google sa nachádza v rukáve bundy Commuter Trucker, dokážete ňou dotykom ovládať hudbu, hlasitosť, nechať si prečítať správy alebo si naplánovať cestu s GPS.

Nielen pre cyklistov mimoriadne užitočná pomôcka, aj keď v letných horúčavách dosť nepraktická.

Môžete ju nabíjať pomocou USB a na jedno nabitie vydrží elektronika približne dva týždne. Po odstránení odnímateľného zariadenia, môžete bundu aj vyprať, ale ako to Levi's už roky prízvukuje, musí to byť šetrné pranie: po desiatich praniach neručí za to, že sa dotykové vlákno nepoškodí.

Inteligentný oblek Samsung

Spoločnosť Samsung uviedla na trh inteligentný oblek, ktorý monitoruje vaše biometrické údaje, ale tiež hlási počasie alebo vás informuje o intenzite UV žiarenia. S oblekom môžete tiež odomknúť svoj telefón, vymeniť digitálnu vizitku alebo spravovať kancelárske potreby. Samsung bol prítomný aj na tohtoročných zimných olympijských hrách, keď pre holandský korčuliarsky tím vytvoril jedinečné inteligentné dresy.

Inteligentné ponožky Sensoria 2.0

Ide už o je druhú generáciu ponožiek určených pre bežcov. V podstate zaznamenávajú všetky dôležité štatistické údaje o behu a informujú o základných veciach ako tempo, prekonaná vzdialenosť, čas a štýl behu. Keďže sú to v priamom kontakte s topánkou, poskytujú presnejšie údaje o prekonaných vzdialenostiach, ako váš merací prístroj na zápästí.

Samozrejme, k dispozícii máte aj osobného trénera, ktorý vám dá vďaka umelej inteligencii dôležité rady, aby ste boli ešte rýchlejší a predišli zraneniam. Ponožky obsahujú dotykové senzory, ktoré sa aktivujú pod tlakom a nový modul Sensoria Core je menší a ľahší ako predchádzajúci, čo uľahčuje ľahšiu manipuláciu a je menej rušivý.

5 najlepších produktov s doživotnou garanciou

Niektorí výrobcovia neváhajú dať v rámci marketingu svojim výrobkom celoživotnú záruku. Je to jedno z najvážnejších kritérií spoľahlivosti a kvality. Veď ten, kto si je istý svojím produktom, ktorého funkčnosť vydrží desaťročia, určite vie, čo predáva.