Veru, tak letí čas! Tento rok oslavuje kultová snímka režiséra Ridleyho Scotta štyridsiatku, ktorú sa spoločnosť Fox rozhodla spolu s IGN patrične osláviť. Zopár nadšencov obdarili balíkom peňazí, aby nakrútili niekoľko krátkych filmov v hlavnej úlohe s uslintaným xenomorfom.

​Hovoríme o ľuďoch s režisérskymi skúsenosťami, aj bez nich, preto úroveň jednotlivých krátkych filmov celkom kolíše. Predstavíme si ich od najslabšieho po najsilnejší.

  1. Alien: Containment

Po zničení vesmírnej lode sa niekoľko ľudí, ktorí prežili, snaží zistiť, či sú nakazení. Slabý odvar, strašne amatérski herci, minimálna (alebo skôr žiadna) Alien atmosféra. Len pre fanatických fanúšikov!

  1. Alien: Night Shift

Dvaja vesmírni kamionisti narazia na banskú planétu, aby si dali zopár chladených pív, ale jeden z nich má vážne črevné problémy. Tu nepomôže žiadny internista.

  1. Alien: Harvest

V tejto epizóde Votrelca sa skupina utečencov snaží ujsť dlhými servisnými chodbami pred netvorom. Snímok je o stupeň lepší ako predošlé, ale veľmi sa o hlavných hrdinov strachovať nebudete.

  1. Alien: Alone

Táto epizóda si nevzala na mušku pôvodný snímok Votrelca, ale jeho ďalšie časti Prometheus a Covenant. Zaujímavosťou je, že v nej hrá syn herca jedného z pôvodných postáv Hudsona, James Paxton. 

  1. Alien: Specimen

Toto je prvá epizóda, ktorú by sme si pozreli aj v dlhšej verzii. Tentokrát pôjde o vreskot v skleníku.

  1. Alien: Ore

Jednoznačne najlepší kinematografický pokus, ktorý zjavne nevznikol len pomocou nadšencov seriálu, ale zásluhou profesionálov. Skutočné charaktery, retro sci-fi fíling, vzrušujúca réžia. Takto to treba robiť!

20 zaujímavostí, ktoré ste nevedeli o legendárnom filme Matrix

Film Matrix včera oslávil 20 rokov. Premiéru mal 24. marca 1999. Asi to netušíte, ale nevznikal práve jednoducho. Dôkazom toho je aj táto dvadsiatka zaujímavostí.

Zdroj: YouTube