Všetko, čo ste chceli vedieť o záverečnej scénke, ale nemali ste sa koho opýtať.

Od romantického filmu veľa neočakávali ani samotní tvorcovia, napriek tomu sa stal jedným z najúspešnejších muzikálov, ktorý je kultový podnes. Vanity Fair vyhľadalo režiséra snímky Grease (1978), ktorý prezradil zopár zaujímavostí zo zákulisia nakrúcania.

1. Skladbu You’re The One That I Want, respektíve záverečnú scénu nakrútili veľmi rýchlo kvôli meškaniu. V jednej scénke je za Johnom Travoltom v pozadí už tma a v ostatných denné svetlo. Bez jeho upozornenia by sme si to ani nevšimli.

2. Kameraman Bill Butler nakrúcal predtým so Spielbergom Čeluste.

3. Herečka mala také tesné nohavice, že počas nakrúcania nemohla chodiť na záchod, preto sa nemala odvahu napiť.

4. V tanečnej scéne uprostred karnevalu chceli nakrútiť aj detailnejšie zábery, ale cirkus medzitým odišiel, preto museli časť pozadia nanovo vyrobiť v štúdiu.

Zdroj: Vanity Fair

​5. Choreografiu skladby vymysleli za 20 minút.

6. Kleisler sa obával, že počas horúčav pri nakrúcaní sa bude Olivia Newton-John potiť, preto ju držali neustále v tieni, aby na ňu nesvietilo slnko. Podľa režiséra bol pre hercov tento deň najnáročnejší, práve kvôli horúčavám.

Zdroj: Vanity Fair

​7. Režisér si nebol istý tým, či Olivia Newton-John zvládne zahrať aj úlohu zlého dievčaťa Sandy, ale kožené nohavice a jej výstup ho presvedčili.

8. Počas nakrúcania sa veľa improvizovalo, s týmto nápadom prišli samotní herci.

Zdroj: Vanity Fair

​9. Sandy zahodila ohorok, ktorý pristál pred Dannyho tvárou. Túto scénku museli nakrúcať veľakrát, pretože ohorok vždy odskakoval na iné miesto. Jednému členovi štábu vtedy napadlo dať do ohorka sponku do vlasov, aby bol ťažší. Nápad vyšiel na jednotku.

Zdroj: Vanity Fair

​Legendárny muzikál Grease bude mať 4. júna 40 rokov. Môžete ho milovať alebo nenávidieť, isté je, že sa navždy zapísal do histórie kinematografie. Hovoríme o veľmi lacnom titule za šesť miliónov dolárov, ktorý samotní tvorcovia plánovali ako obyčajný letný popcorn film, so sezónnym úspechom, z ktorého sa im snáď vrátia investície. Ich neistotu dobre ilustruje príbeh, ktorý možno nájsť na stránke filmu:

Po dlhej postprodukcii začiatkom leta 1978 naplánovali skúšobné premietanie s utajeným názvom filmu. Keďže hrozilo, že film bude prepadák, snažili sa nájsť čo najvzdialenejšie miesto. Nakoniec sa rozhodli pre jedno kino v Honolulu na Havaji. Aj napriek tomu že jednému rozhlasovému dídžejovi sa podarilo zistiť názov filmu a prezradil ho vo svojej relácii, premietanie skončilo úspešne. Paramount sa rozhodol do propagácie filmu v Spojených štátoch vraziť 5 miliónov dolárov a kampaň odštartovala v máji.

Zdroj: YouTube

​Dva mesiace pred premiérou vyšiel soundtrack k filmu, ktorý mal obrovský úspech, v americkej hitparáde Billboard viedol až 12 týždňov a udržal sa v ňom 77 týždňov. Stal sa druhým najúspešnejším soundtrackom po Saturday Night Fever a s predajom vyše 25 miliónov kópií.

Samotný film napokon zarobil 400 miliónov dolárov a jeho muzikálové spracovanie sa obecenstvu nezunovalo podnes.

Takže, všetko najlepšie k narodeninám, Grease.  

10 zaujímavostí o jednom z najznámejších koncertov vo väznici

Johnny Cash pred päťdesiatimi rokmi zviditeľnil väznicu mesta Folsom. Tá na oplátku legendárnemu americkému country spevákovi pomohla preklenúť ťažké obdobie odvykania drogovej závislosti. Tento míľnik si teraz pripomenieme desiatimi krátkymi príbehmi.

Zdroj: YouTube