Značka škótskej whisky Chivas Regal pripravila špeciálnu novinku, ktorú venovala futbalovému klubu Manchester United, najmä však jeho bývalému manažérovi, či po našom – trénerovi Sirovi Alexovi Fergusonovi.

​Trinásťročná zmes whisky z viacerých páleníc, ktorá dozrievala v sudoch po ražnej americkej whiskey, bola vytvorená výlučne pre trh v USA. Dôvod? Práve v tejto krajine má klub Manchester United až 8 miliónov fanúšikov. A to už je pekné číslo, na ktorom môže Chivas Regal slušne zarobiť.

Práve táto značka škótskej je známa tým, že vyrába kvalitnú blendovanú, čiže miešanú whisky. Znamená to, že pri jej výrobe používa mix whisky z rôznych páleníc. Práve miešanie whisky a miešanie hráčov v zostave a ich futbalového kumštu je podľa predstaviteľov Chivasu to, čo výrobcov whisky a futbalový klub spája. A veria, že tak, ako sa nezabudne na legendárneho Sira Alexa Fergusona, tak sa nezabudne ani na tento špecifický, vôbec prvý 13-ročný Chivas Regal.

Whisky bola do fliaš plnená so silou alkoholu na úrovni 40 percent a v Amerike by sa mala predávať za 35 dolárov.

Zdroj: Chivas

​Ako novinka od Chivasu chutí?

Podľa oficiálnych informácii od výrobcu sú v nej cítiť tóny pomarančov, mliečnej čokolády a škorice.

Na prvý pohľad zaujme aj etiketa. Je ladená do farieb známeho anglického futbalového veľkoklubu s jeho logom a zlatým podpisom Alexa Fergusona. Pre fanúšikov tohto klubu a zároveň whisky pôjde o cenné spojenie ich dvoch obľúbených záležitostí.

Nová whisky bola vytvorená na základe globálnej marketingovej dohody medzi Manchestrom United a Chivas Regal, ktorá bola uzatvorená na obdobie troch rokov. Platiť začala už v minulej sezóne.

Sir Alex Ferguson trénoval „červených diablov“ od roku 1986 až do roku 2013 a spolu získali viac trofejí ako ktorýkoľvek iný tréner a klub v histórii.

Whisky Highland Park má novinku: Je zasvätená baletu

Zaujímavé spojenie whisky a tanca predstavila pálenica zo škótskych Orknejí Highland Park. Nová single malt bude oslavou 50. výročia založenia súboru Škótskeho baletu.

Zdroj: Scotchwhisky