Zaujímavé spojenie whisky a tanca predstavila pálenica zo škótskych Orknejí Highland Park. Nová single malt bude oslavou 50. výročia založenia súboru Škótskeho baletu.

Highland Park Scottish Ballet je whisky bez označenia veku. Výťažok z predaja 5-tisíc fliaš tejto whisky bude venovaný tak baletu ako aj na charitatívne účely.

Novinka z dielne Higland Park je charakteristická svojou aromatickou dymovosťou pochádzajúcej zo sušenia sladu pomocou rašeliny, v kombinácii s poznámkami sladkého medu. Do fliaš bola plnená v sile alkoholu na úrovni 40 percent. Predaj bude spustený na internetovej stránke pálenice v októbri a jedna fľaša by mala stáť okolo 56-57 eur. V prípade posielania na si Slovensko samozrejme priplatíte aj za poštovné.

Zdroj: Highland Park Distillery

​Táto whisky nie je prvá, ktorú pálenica venuje škótskemu dedičstvu. Výťažok z predaja svojej whisky už venovala aj pri predchádzajúcom vydaní whisky Ness of Brodgar’s Legacy. Tá bola zase zasvätená archeologickému prieskumu na neolitickom mieste svetového dedičstva Ness of Brodgar na škótskych ostrovoch Orkneje.

Zdroj: Highland Park Distillery

​Pálenica Highland Park sa pri tvorbe svojej whisky zameriava na vikingskú históriu územia, na ktorom pôsobí. Mnohé z jej doteraz vyrobených whisky dostali mená práve po vikingských legendách. Vikingskú dušu spomínajú aj pri uvedení whisky Scottish Ballet.  V spojení whisky a tanca sa podľa nich snúbi odkaz predkov, na ktorých sú na týchto ostrovoch patrične hrdí. 

Vianoce, whisky Vianoce, prichádzajú!

A je to opäť tu. Do Vianoc je ešte síce pomerne ďaleko, ale každoročná tradícia sa musí dodržiavať. Nezávislá plnička whisky Douglas Laing & Co opať predstavila svoju vianočnú tematickú whisky značky Big Peat.