A je to opäť tu. Do Vianoc je ešte síce pomerne ďaleko, ale každoročná tradícia sa musí dodržiavať. Nezávislá plnička whisky Douglas Laing & Co opať predstavila svoju vianočnú tematickú whisky značky Big Peat.

Edícia Vianoce 2019 je whisky z ostrova Islay, bez označenia veku. Je zložená zo single malt whisky z páleníc Ardbeg, Bowmore, Caol Ila a Port Ellen. Do fliaš bola naplnená neriedená, v sudovej sile s alkoholom na úrovni 53,7 %. To predstavuje odchýlku od bežných whisky Big Peat, ktoré bývajú plnené v sile 46 % alkoholu.

Zdroj: Big Peat

​Spoločnosť Douglas Laing & Co vytvára každý rok vianočnú whisky s pozmeneným receptom, ale s použitím rovnakých whisky. Vždy však tieto whisky miešajú v inom pomere a tentokrát použili whisky s vyšším podielom alkoholu, v sudovej sile.

 Na vianočne ladenej etikete whisky Big Peat je vyobrazený typický maskot tejto značky, ktorý kotúľa sud s whisky.

Zdroj: Big Peat

​Predaj tejto vianočnej edície Big Peat sa začína už tento mesiac a cena fľaše sa bude pohybovať okolo 55 eur. Asi sa pýtate, aká vlastne táto whisky je? Keďže ide o „živú vodu“ z ostrova Islay, je samozrejmé, že pôjde o rašelinovú dymovú whisky. Charakteristická je teda svojou dymovosťou, zemitosťou a miernou slanosťou, ktorá odráža blízkosť oceánskej vody.

Zdroj: Big Peat

​Big Peat vydáva svoju vianočnú edíciu každý rok niekoľko mesiacov pred vianočnými sviatkami a líši sa nielen obsahom fľaše, ale aj obrázkom na etikete, ktorý sa každoročne mení.

Kilchoman predstavil nové vydanie whisky z Islay

Pálenica škótskej whisky Kilchoman predstavila deviate vydanie svojej whisky, ktorá je kompletne vyrábaná na ostrove Islay.