Spoločnosť Pernod Ricard plánuje postaviť vôbec prvú pálenicu whisky v Číne. Francúzska nadnárodná spoločnosť chce svoj produkt nasmerovať na bohatšiu strednú vrstvu a verí, že takto zvýši svoj podiel na predaji tejto liehoviny.

Nová pálenica za 150 miliónov dolárov by mala stáť v čínskej provincii S´-čchuun. Pernord Ricard zároveň odmieta tvrdenia neprajníkov, že by si týmto spôsobom kanibalizovala spotrebu škótskej whisky na svetových trhoch. Túto informáciu priniesol portál Scotchwhisky.com.

Zdroj: Pernod Ricard

​Pernord Ricard je majiteľom takých značiek ako sú Ballantine, Chivas Regal či The Glenlivet. V minulom roku sa tejto spoločnosti podarilo zvýšiť predaj svojich značiek whisky v Ázii o 14 percent a celosvetovo o 4 percentá. Podľa predsedu predstavenstva Chivas Brothers J. C. Couturesa sa škótskej whisky v Číne darí, ale stále predstavuje len menej ako jedno percento celkovej spotreby alkoholu na obyvateľa. Práve preto vidia v Číne obrovský potenciál.

V Pernod Ricard očakávajú, že sa v Číne bude dariť tak lokálnej whisky, ako aj whisky zo Škótska alebo Írska.

Nový liehovar francúzskeho giganta v Číne by mal niesť meno Emeishan a otvorený by mal byť v roku 2021. Samozrejmosťou bude  aj návštevnícke centrum, ktoré by malo pritiahnuť turistov, zvedavcov, ale aj milovníkov whisky v Číne.

Zdroj: Pernod Ricard

​Okrem rozšírenia svojho pôsobenia do Číny pokračuje Pernod Ricard aj v akvizíciách v USA. Svoje portfólio páleníc aktuálne rozšírila o  Rabbit Hole Distillery v Kentucky a Texas Firestone & Robertson v Texase.

Severná Kórea začala vyrábať svoju prvú whisky: Má vraj blahodárne účinky na zdravie

KĽDR má svoju prvú značku whisky, alkoholický nápoj chce spoločnosť Samilpo na trh uviesť ešte tento rok. Destilát sa bude predávať v hranatých fľašiach podobných škótskej whisky Johnnie Walker, ktorá je podľa čínskej cestovnej agentúry Mladý pionier v Severnej Kórei známa.