Nápad spojiť jeden z najslávnejších a najsledovanejších seriálov na svete a whisky nie je nový. Ešte pred uvedením poslednej série Hier o tróny boli na trh uvedené viaceré škótske single malt i blendované whisky s motívom tejto historickej ságy. Zdá sa však, že na silu fanúšikovskej základne sa budú niektoré značky spoliehať aj po skončení seriálu.

​Na odkaz Game of Thrones sa opäť zamerala značka Johnnie Walker. Tá už predtým jednu whisky s motívom seriálu použila (White Walker, teda Biely chodec), teraz prichádzajú ďalšie dve. Sú nimi Song of Ice (Pieseň ľadu) a Song of Fire (Pieseň ohňa). Na prvej z nich je vyobrazený biely vlk Johna Snowa a na druhej drak, na ktorom lietala kráľovná Daenerys Targaryen.

Zdroj: Johnnie Walker

​Vo whisky Johnnie Walker A Song of Ice je namiešaná aj single malt whisky z pálenice Clynelish a výsledkom je jemná a čistá chuť so známkami trávy, vanilky a tropického ovocia. Do flaš bola naplnená v sile alkoholu 40,2 % a údajne je najlepšie podávaná s ľadom. Pre nás, whisky labužníkov nie je síce ľad to pravé orechové, ale ako sa vraví - proti gustu žiaden dišputát. A napokon, keďže ide o "pieseň ľadu", nedalo sa ani čakať nič iné.

Druhá z predstavovaných whisky je Johnnie Walker A Song of Fire.  Keďže draci a oheň, ktorý chŕlili, sú spojení najmä s Daenerys, dá sa povedať, že ide o whisky Matky drakov. Tento blend obsahuje aj rašelinovú whisky z ostrova Islay - Caol Ila, takže je jemne dymová. Čo iné by sa dalo od drakov a ohňa čakať, že? Na konci všetkého predsa musí byť dym! Okrem rašelinky v tejto whisky cítiť aj bohatú sladkosť. Do fliaš bola plnená v sile alkoholu na úrovni 40,8 %.

Zdroj: Johnnie Walker

​Obe tieto tématické whisky Johnnie Walker budú samozrejme k dispozícii na svetových trhoch. Najskôr v Amerike - už od augusta a následne na to aj vo zvyšku sveta, teda aj u nás, od októbra tohto roku.

Cena za fľašu by sa mala pohybovať okolo 38 eur.

Máme ďalšiu skvelú správu pre všetkých fanúšikov Hry o tróny

Už vieme, že po dvojročnej prestávke, ktorá sa zdá byť nekonečná, príde budúce leto záverečná sezóna seriálu Hry o tróny. Dovtedy nás ale môže tešiť informácia, že tvorcovia seriálu na nás myslia špeciálnymi kolekciami whisky.

Zdroj: Scotchwhisky