V dnešnej dobe stále viac ľudí vyhľadáva bezmäsité jedla, buď zo zdravotných alebo morálnych dôvodov a pre tieto potreby (alebo zaplnenie diery na trhu?) vzniká množstvo fast-food reštaurácií, ktoré sa snažia podchytiť vegetariánov a vegánov náhradami mäsa.

​Bezmäsité startupy sa predbiehajú, aby mohli spolupracovať s tradičnými reštauračnými reťazcami zameranými na mäso. Na jednej strane sa pokúšajú, aby sa široká verejnosť zoznámila s ich výrobkami a na druhej strane slúžia tým, ktorí sú za potraviny nahradené alternatívami rastlinného pôvodu z dôvodu krutosti voči zvieratám alebo klimatických zmien.

Napríklad, v Spojených štátoch sa Burger King spojil s výrobcom bezmäsitých produktov Impossible Foods, ktorý už v minulosti experimentoval s čisto rastlinným hamburgerom z umelého mäsa s príchuťou hovädzieho. Tomu sa darilo tak veľmi, že po skúšobnom období ho uviedli na trh, čo je znamením, že mal pozitívny ohlas, čiže chutil spotrebiteľom.

Tento burger nie je vegánsky, keďže sa ponúka s rovnakou majonézou ako ostatné hamburgery. Zdroj: Burger King

​Inšpirovaný týmto príkladom prichádza so svojou vegeteriánskou a vegánskou verziou svojho produktu ďalší reťazec rýchleho občerstvenia, tex-mex Del Taco. Ponesie názov Beyond Taco.

Vo vegetariánskej verzii (vľavo) bude syr čedar, zatiaľ čo vo vegánskom (vpravo) syr nahradí avokádom. Zdroj: Del Taco

​​Je zrejmé, že vedia, koľko Burger Kingu vyniesla ich inovácia, keďže Del Taco bez testovacieho obdobia okamžite zaradila toto jedlo vo všetkých svojich amerických reštauráciách. Hovoríme o 580 prevádzkach.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Del Taco (@deltaco),

A je to tu! Prichádza prvá vegetariánska slanina

Je tu zdravá náhrada slaniny, s jednoduchým receptom a chuťou na nerozoznanie od skutočnej.

Zdroj: Beyond Meat