O nahé stolovanie nie je záujem: Jedinú nudistickú reštauráciu v Paríži zatvoria

Jediná nudistická reštaurácia v Paríži kvôli nedostatku zákazníkov po roku a štvrť vo februári končí. Oznámili to prevádzkovatelia podniku, v ktorom právo mať na sebe šaty majú len čašníci. O nahé stolovanie nie je v parížskej metropole záujem.

Reštaurácia O'Naturel v siedmom parížskom obvode si vzala za vzor podobné zariadenia v Londýne, Tokiu a Melbourne a svoje brány otvorila v novembri 2017.

Jednotlivé stoly sú v nej oddelené závesmi kvôli súkromiu - v O'Naturel to vyzerá ako v každej inej reštaurácii. Stolíky pre dvoch stoja v tesnej blízkosti. Kvôli hygiene sú ale na stoličkách poťahy na jedno použitie. Hostia si po vstupe odložia veci v šatni, idú sa posadiť a jedia nahí. Za predjedlo, hlavné jedlo a dezert zaplatí 40 až 50 eur. Aby ale miestni obyvatelia neutrpeli pri pohľade do okien podniku šok, sú okná zakryté nepriehľadnými závesmi.

Predseda parížskeho združenia naturistov Cédric Amato uviedol, že ho neúspech konceptu prekvapil. Podľa neho je na podnik podobného razenia "príliš skoro" a nie je skrátka dosť ľudí, ktorí by sa rozhodli povečerať nahí uprostred metropoly. Mestský nudizmus by sa podľa neho mal uberať cestou krátkodobých akcií typu naturistickej návštevy parížskeho múzea Tokijský palác v máji 2018.

Zdroj: Facebook

​Problémom reštaurácia O'Naturel je podľa neho aj nedostatok štamgastov.

"Vyzliecť sa a ísť jesť, to človek nerobí každý deň," povedal Amato.

Podnik vraj má navyše zlú polohu, nachádza sa totiž v rezidenčnej štvrti a nedisponuje letnou záhradou.

Španielsky šéfkuchár zmení trojhviezdičkovú reštauráciu na steakhouse: Neuhádnete, prečo!

Španielsky šéfkuchár Dani García prerobí svoju trojhviezdičkovú luxusnú reštauráciu v Marbelle na klasickú hamburgerovňu.

Zdroj: CNC