Španielsky šéfkuchár zmení trojhviezdičkovú reštauráciu na steakhouse: Neuhádnete, prečo!
Hviezdny 42-ročný šéfkuchár svoje rozhodnutie oznámil na Twitteri mesiac po tom, ako získal ocenenie Michelin v Lisabone, čím sa jeho podnik stal druhou trojhviezdičkovou reštauráciou v Andalúzii.
"Keď dosiahnete svoj sen, napadne vám otázka: čo bude ďalej?"
- uviedol pre noviny La Vanguardia po svojom vyhlásení, ktoré vzbudilo veľký záujem. Šéfkuchár prezradil, že po dvadsiatich rokoch strávených v špičkovej gastronómii by rád pripravoval jedlá, ktoré sú dostupné širšej verejnosti a premýšľa nad 15-20 eurovými chodmi.
Podľa jeho názoru by bola dobrá v Španielsku nová gastronomická revolúcia, pretože vidí obrovskú medzeru medzi priemernými reštauráciami a kvalitnou kuchyňou. Reštaurácia v Marbelle bude v októbri budúceho roka zatvorená a vznikne z nej klasický steakhouse, ktorý bude podávať prevažne hamburgery. Okrem toho Dani García rozšíri svoju sieť reštaurácií BiBo a po Marbelle a Madride otvorí ďalšiu reštauráciu v Dauhe.
"Rád by som svoju predstavu o antalúzskej gastronómii rozšíril do celého sveta," povedal šéfkuchár.
Takto sa jedia hamburgery, aby ste nepribrali
Splnený sen všetkých, ktorí držia diétu.