Splnený sen všetkých, ktorí držia diétu.

​Výskumníci na Aberdeenskej univerzite vyvinuli morčací hamburger, ktorého mäso z mastného hamburgera spraví zdravý.

Tajomstvo spočíva v pridanom extrakte cvikly, ktorý podľa odborníkov zabraňuje oxidácii* tuku v čreve antioxidantmi a bráni ukladaniu zlých tukov.

*"Pri trávení mastných potravín dochádza v žalúdku k takzvanému oxidačnému procesu: tuk sa odbúrava na potenciálne toxické zlúčeniny, ktoré môžu spôsobiť rakovinu a srdcovocievne choroby," – tvrdí profesor Garry Duthie, odborník na výživu a jeden z výskumníkov Aberdeen University.

Tento objav je tiež dôležitý preto, lebo jedlá rýchleho občerstvenia sú plné tuku a ich jedlá sú čoraz častejšou súčasťou našej stravy.

A je tu prvý vegánsky hamburger od McDonald's

Žemľa so sezamovými semienkami, cibuľa, šalát, uhorka, paradajka a sójová fašírka.

Zdroj: BBC