Zákon vstúpil do platnosti. Každá prevádzka môže dostať v prípade, že ho poruší pokutu minimálne 250 dolárov.

Seattle sa už dlhé roky drží na popredných priečkach ekologicky uvedomelých amerických miest: v roku 2009 zakázal používať polystyrén pri zatepľovaní budov a v roku 2010 zaviedol povinnosť používať v reštauráciách a pohostinstvách taniere, misky a poháre z recyklovateľných materiálov (okrem slamiek a príborov).  

A tento rok 2. júla bol zavedený zákon o úplnom zákaze extrémne škodlivých plastových slamiek a príborov a to vo všetkých reštauračných zariadeniach, predajniach fast foodov, kaviarňach, ale aj obchodoch. Tí, ktorí tento zákon porušia, musia počítať s pokutou minimálne 250 dolárov.

Dúfame, že sa toto nariadenie časom dostane aj do ostatných kútov sveta a to predtým, než nás more plastového odpadu definitívne zaplaví .

Takto vyzerá aktuálna situácia napríklad na Haiti.

Mladý holandský génius, ktorý zachráni oceány: Príbeh Boyana Slata a Ocean Cleanup

Počas cestovania po Grécku, sa v hlave vtedy len 16-ročného Boyana Slata zrodila nevinná myšlienka: čo keby bol oceán samočistiaci alebo aspoň čiastočne očistený? O osem rokov, 31 miliónov dolárov a niekoľko prototypov neskôr, sa zdá, že jeho projekt na čistenie oceánov, bude skutočne riešením tohto pálčivého problému zbierania a recyklácie plávajúcich plastových odpadov v oceáne.

Zdroj: Independent