Majú laser, ktorý to dokáže urobiť na diaľku.

Biometrická identifikácia postúpila na novú úroveň pomocou prístroja Pentagonu, ktorý na diaľku identifikuje ľudí na základe ich srdcovej frekvencie. Keďže čítačky odtlačkov prstov a detektory tváre sa dajú podviesť, srdcový rytmus len veľmi ťažko.

MIT Technology Review oznámil, že laser Pentagonu je schopný identifikovať jedincov z pulzácie povrchu kože, až do vzdialenosti 200 metrov. Srdcový rytmus každej osoby je jedinečný a nemôže byť zmenený alebo napodobňovaný ako iné biometrické identifikačné znaky. Takou je aj chôdza, ktorú používajú Číňania.

​Laser je pracuje aj cez bežné oblečenie, takže funguje aj cez tričko a sveter, cez zimný kabát ale už nie. Okrem toho potrebujete 30 sekúnd na to, aby ste niekoho identifikovali, takže to funguje len pre ľudí, ktorí sú v pokoji alebo sedia. Nie je tiež na škodu, ak poznáme srdcovú frekvenciu sledovanej osoby. Ak sa toto všetko spojí, je schopný dosiahnuť 95% úspešnosť.

Rovnako ako v histórii, aj laserový monitor srdcovej frekvencie bol vyvinutý armádou, ale môže byť tiež prínosom v medicíne. Dokážu pomocou neho sledovať srdce bez toho, aby sa ho dotkli, ale na to si pravdepodobne ešte počkáme niekoľko rokov.