V tomto roku sa už po desiatykrát konala súťaž, kde sa predvádzajú nápady, ako by sa mohlo ľudstvo presťahovať na iné planéty.

Podstatou súťaže Global Trajectory Optimization je riešiť problémy, s ktorými musia bojovať raketoví inžinieri a astronauti. V tejto súťaži ukazujú inovatívne spôsoby, ktoré nemusia zaručene fungovať, ale môžu začať diskusiu správnym smerom.

Prvé dve miesta obsadili čínske tímy a tretí bol tím Európskej vesmírnej agentúry, ktorá predviedla svoju prácu s dosť neštandardnou myšlienkou.

Nasledujúce video sa bude odohrávať o desať tisíc rokov neskôr, keď budeme schopní ohnúť priestor, takže sa môžeme ľahko dostať do vzdialených hviezdnych systémov cez červie diery. Je to tiež podmienka pre stáročia života na kozmickej lodi.

NASA oficiálne sprístupňuje Medzinárodnú vesmírnu stanicu turistom a firmám

Chcete sa pozrieť na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS)? Pokiaľ disponujete dostatkom finančných prostriedkov, máte možnosť - NASA totiž oznámila, že na palube dotyčného zariadenia budú môcť po novom pobývať aj bežní občania. Brány ISS sa otvoria tiež pre vybrané firmy.

Zdroj: YouTube