Prišli fotky o marťanských hubách.

​Sonda Curiosity našla na povrchu červenej planéty niekoľko húb, ktoré aj odfotografovala – uvádza Daily Express. NASA sa k celej záležitosti zatiaľ nevyjadrila.

Daily Express sa odvoláva na dva vedecké časopisy Journal of Astrobiology a Space Science, ktoré si obrázky preštudovali a zistili, že na povrchu Marsu sa dajú vidieť huby. Informácia teda nie je oficiálna, ale znie celkom dôveryhodne. Mikrobiologička Dr. Regina Dass vylúčila akékoľvek vedľajšie vplyvy, ktoré by mohli vytvoriť takéto útvary podobné hubám.

Zdroj: NASA

​​Jej slová potvrdil aj biológ Dr. Vincenzo Rizzo.  Metán na Marse je podľa neho dobrým predpokladom pre život na povrchu planéty. Napriek tomu to stále nie je hodnoverný dôkaz o existencii života na Marse, minimálne dovtedy, kým NASA tento objav nepotvrdí alebo nevyvráti.

Objav na Marse: Vyzerá to ako jazero vody v kvapalnom stave

Na Marse je podľa najnovších poznatkov jazero kvapalnej vody. Pravdepodobnosť jeho výskytu je veľmi vysoká, potvrdzujú to radarové dáta zo satelitu, ktoré skúmal tím talianskych vedcov. Jazero sa ale nachádza pomerne hlboko pod povrchom planéty, a tak by bolo veľmi obtiažne overiť jeho existenciu aj priamo na mieste nejakou sondou.

Zdroj: Daily Express