Počítačová technológia kráča neuveriteľne rýchlo vpred a možnosti grafiky sa stále vylepšujú. Na prvý pohľad je tak niekedy ťažké rozpoznať rozdiel medzi skutočnosťou a počítačovým výtvorom. Zoznámte sa s modelkou Immou. Je veľmi krásna, vždy oblečená podľa nových módnych trendov a je vytvorená počítačom.

Imma svoju hviezdnu kariéru začala len pred pár týždňami. Za tak krátky čas sa ale už stihla stať ikonou japonských tínedžerov a v súčasnosti sa stáva jedným z najvplyvnejších influencerov nielen vo svojom "rodnom" Japonsku, ale aj vo svete.

Imma je pomenovaná podľa japonského slova "ima", čo v preklade znamená "teraz". Vzhľadom na to, že symbolizuje súčasné technologické možnosti, je jej pomenovanie viac než výstižné. Stvoriteľom Immy je grafické štúdio CG ModelingCafe, ktoré do jej kariéry vkladá veľké nádeje a v budúcnosti plánuje rozšíriť svoje portfólia o ďalšie modelky a modelov.

Čo to bude pre modelingový priemysel v budúcnosti znamenať? Je práca živých modeliek v ohrození? Na tieto otázky je v súčasnosti ťažké odpovedať. Je ale isté, že z umeleckého a estetického hľadiska je Imma ako priekopníčka veľmi okúzľujúca.

Pozrite si galériu

V japonskej kaviarni obsluhujú prostredníctvom robotov ochrnutých ľudí

Neobvyklý podnik v Tokiu nesie názov Dawn. Priamo tak odkazuje na kaviareň z populárnej anime Eve no jikan (v preklade Čas Evin), kde sa nerobili rozdiely medzi ľuďmi a strojmi. V tomto odvážnom koncepte sú ale stroje tak trochu ľudia. Robotov totiž ovládajú pacienti s ALS a inými ochoreniami spôsobujúcimi paralýzu.

Zdroj: CNC