Slúchadlá sú už dnes súčasťou nášho každodenného života, pretože sa používajú na počúvanie hudby, telefonovanie a dokonca sú pre mnohých dôležitým nástrojom v práci. Napriek tomu, že považujeme za úplne prirodzené, že ich máme k dispozícii, prešli slúchadlá od prvotnej verzie až po dnešné ultramoderné bezdrôtové modely dlhú cestu.

​Je tomu presne 108 rokov, keď Nathaniel Baldwin pravdepodobne ani netušil, že je jedným z otcov najväčšieho vynálezu tohto storočia, keď vo svojej kuchyni začal vyrábať prvé slúchadlá. Legenda tvrdí, že chcel dvomi vzájomne prepojenými telefónnymi slúchadlami prekvapiť jedného dôstojníka amerického námorníctva. Čoskoro sa jeho vynález rozšíril v celej U.S. Navy.

Potom prišiel v roku 1958 s revolučným vynálezom stereo slúchadiel John C. Koss, po ktorom sa začalo celé odvetvie rýchlo rozvíjať.

Objavili sa prvé walkmany, nástroje na potláčanie hluku a po mini slúchadlách do uší, tu dnes máme ich bezdrôtových nasledovníkov. Najnovšie modely nepochybne prekonávajú všetku predstavivosť.

Sennheiser Momentum True Wireless

Slúchadlá Sennheiser Momentum sú užívateľom dobre známe, pretože sú jednými z popredných svetových výrobcov káblových slúchadiel. Bezdrôtová verzia Momentum True sa tak vydarila, že užívateľom poskytuje identický audio zážitok ako jej tradiční predchodcovia.

Zdroj: Sennheiser

​​V miniatúrnych slúchadlách sa o kvalitný zvuk starajú 7-milimetrové dynamické meniče s najnovšou technológiou Bluetooth, podporou AAC kodeku a Qualcomm aptXTM kompatibilitou. Pre lepší zvukový zážitok si môžete detaily upraviť v podporovanej aplikácii Sennheiser Smart Control, ktorá disponuje ekvalizérom.

Výhodou slúchadiel je aj funkcia prepúšťania okolitých zvukov. Postarajú sa o to dva mikrofóny – jeden na prepúšťanie zvukov a druhý na zachytenie vášho hlasu v hlučnej miestnosti.

Výdrž batérie Sennheiser Momentum True Wireless je štyri hodiny na jedno nabitie. Štýlová dobíjacia kolíska v elegantnom látkovom spracovaní vám zabezpečí výdrž na ďalších 12 hodín.

Bezdrôtový set reproduktorov Bang & Olufsen Beoplay

Prototyp bezdrôtových slúchadiel Bang & Olufsen s nadčasovým dizajnom navrhol v roku 1990 Anders Hermansen. Prístroj poskytuje užívateľovi maximálny komfort. Na slúchadlách si môžete nastaviť uhol tak, aby ste ich prispôsobili svojim ušiam. 

Beoplay E8 má vyladený high-tech zvuk vďaka Digital Signal Processor s vyrovnávaním a zosilňovaním zvuku a basov pre prirodzený a dokonalý zvuk.

Zdroj: Bang and Olafsen

​​Mimoriadne odolné, eloxované slúchadlá disponujú technológiou Bluetooth, mikrofónom s diaľkovým ovládaním a nabíjacím obalom so vstavanou externou batériou.

Sony WF-1000X

Bezdrôtové slúchadlá do uší WF-1000X s "podkovou" okolo krku a funkciou aktívneho zrušenia šumu sú ideálnou voľbou pre počúvanie hudby a prijímanie hovorov. Vďaka 6mm meniču vnútri kompaktných slúchadiel, ktoré sedia pohodlne a pevne vo vašich ušiach, poskytujú ostrý a čistý zvuk a vstavané batérie dokážu púšťať aj tú najhlučnejšiu metalovú hudbu až tri hodiny.

Zdroj: Sony

​​Funkcia automatického zapnutia a vypnutia šetrí batériu, ktorá je dobíjaná v prenosnom puzdre a jedno 15-minútové nabitie garantuje 75 minút prevádzky.

Colorware Airpods Retro

Retro štýl na nás číha na každom kroku, prečo by bol trh so slúchadlami výnimkou? Colorware kombinuje moderný komfort a perfektný zvuk s retro vzhľadom. Matný biely dizajn odráža jednoduchosť a dúhové tlačidlo ich rozmanitosť.

Zdroj: Colorware
​Svojím výkonom v ničom nezaostávajú za ostatnými bezdrôtovými slúchadlami, ich zvuk je prekvapujúco dobrý a životnosť batérie až 24 hodín.

A ak vám toto všetko nestačí na zaobstaranie si slúchadiel v limitovanom počte, ešte vám prezradíme, že inteligentné zariadenie dokáže komunikovať so Siri, takže sa ho môžete napríklad opýtať na presný čas.

Akoby ste tieto slúchadlá B&O ani nemali v ušiach: Poskytujú maximálny zvukový zážitok

Štýlové, sofistikované, trendové a to najdôležitejšie: rozmaznávajú vaše uši. Bang & Olufsen svojou kvalitou vždy siaha na najvyššie priečky a inak to nie je ani v prípade limitovanej edície bezdrôtových slúchadiel Beoplay E8.