Ako sme už informovali, do sveta zábavnej elektroniky sa vkradol nový trend vintage dizajnu. Stovky dizajnérov sa inšpirujú 50. a 60. rokmi minulého storočia a inovujú tieto produkty pomocou najnovších technológií. Zlaté časy tak zažívajú gramofóny, reproduktory skvelo dopĺňajúce interiér a tiež klasické rádiá.

Existuje niečo, čo v dnešnej dobe internetu drží starodávne rádiá pri živote. Je to pocit domova.

S old school rádiom si môžeme v našej pracovni, obývacej izbe alebo kancelárii vytvoriť skutočne nostalgickú atmosféru. Hlavne, ak spĺňa požiadavky 21. storočia, akými sú spojenie prostredníctvom Bluetooth alebo USB. Zozbierali sme pre vás štyri modely, ktoré si obľúbite aj v prípade, že nie ste fanúšikom vintage štýlu, ale potrebujete vo svojom bežnom živote dokonalý zvuk.

  1. Vitra Eames

V štyridsiatych rokoch minulého storočia boli rádiá vyrábané manželmi Eamesovcami veľmi populárne. Za desať rokov sa ich predalo takmer 200 tisíc kusov. Jeden z ich dizajnových kusov sa ale nikdy nedostal do sériovej výroby: elegantné stolové rádio z preglejky a kompaktnými rozmermi bolo v tej dobe veľmi netradičné. Fotografia prototypu sa dokonca objavila aj v magazíne Interior, ale ani spotrebiteľov, ani distribútorov veľmi neoslovil.

Zdroj: Vitra

​Po viac ako sedemdesiatich rokoch sa Vitra rozhodla oprášiť tento legendárny kus. Elegantné obložením z orecha a moderným technickým vybavením REVO z neho vytvorili kultové stolové rádio. Cena: 900 eur.

  1. Geneva Touring/S Dab

Po mnohých mesiacoch čakania sa na trh v Spojenom kráľovstve dostalo aj najnovšie majstrovské dielo firmy Touring so sídlom v Ženeve a čoskoro si budeme môcť kúpiť prenosné rádio s Bluetoothom v Európe. Touring/S s viac ako 20 hodinovou prevádzkou je ideálnou voľbou do kancelárií, záhrad, ale môžete si ho vziať so sebou prakticky kdekoľvek.

Zdroj: Touring

​Vyberať si môžete zo stoviek rozhlasových staníc alebo dokonca pripojiť ku svojmu smartfónu alebo starším MP3 prehrávačom, aby ste si vypočuli vašu obľúbenú hudbu. Neodímiové reproduktory ponúkajú výnimočne bohatý a silný zvuk. Cena: 170 libier.

  1. Revo Supersystem

Reproduktory kompaktného stolového rádia s veľkosťou 44 cm sú vybavené mechanizmami Balanced Mode Radiator, SuperSystem a 40 wattovým subwooferom, vďaka ktorému majú dokonalé basy.

Zdroj: Revo

​​Štýlové rádio Revo Supersystem má nainštalovaný USB vstup, takže si môžete vybrať z akejkoľvek hudby, ktorú chcete počúvať s ktorýmkoľvek inteligentným zariadením. Okrem toho je tiež schopné prehrávať hudbu internetových rádií a aplikácií Spotify a Apple Airplay. Cena: 800 dolárov.

  1. Tivoli Model One

V továrni Tivoli sa zrodil skutočný klenot old school klasiky spojený s najnovšími technológiami. V stolovom rádiu Model One s jedným reproduktorom sa podarilo spojiť výkon s čistým dizajnom. Napriek svojmu kompaktnému vzhľadu poskytuje dokonalý zvuk a manuálne nastavenie zariadenia vás vráti späť do obdobia analógových rozhlasov. Súčasne poskytuje bezdrôtovú funkciu Bluetooth pre plnohodnotné uspokojenie potrieb milovníkov hudby 21. storočia.

Zdroj: Tivoli

​​Rádio môžete získať v prevedeniach orech, čerešňa, javor alebo klasickom bielom. Výborne sa hodí do vašej obývačky, kancelárie či kuchyne. Cena: od 140 dolárov.

Projektory sa tešia stále väčšej popularite

Či už vonku alebo vnútri, spoločné sledovanie filmov je stále veľkolepý zážitok. A k nemu neodmysliteľne patria wireless projektory. Pozrite si nasledujúce tri.