Spoločnosť Hyperloop Transportation Technologies predstavila vlastnú supersonickú kapsulu, ktorá môže začať prepravovať pasažierov už budúci rok.

​Hyperloop Transportation Technologies HTT je jednou z dvoch spoločností, ktoré začali realizovať víziu Elona Muska a podpísala s vládou SR predbežnú dohodu o vybudovaní linky Viedeň-Bratislava-Budapešť.

Napriek tomu, že slovenská vláda sa časom zriekla spolupráce s americkou spoločnosťou, ktorá mala záujem na Slovensku vybudovať nový prepravný systém Hyperloop – sľubujúci rýchlosti na hranici 1 200 km/h, HTT dokončila svoju prepravnú kapsulu, ktorú nazvala Quintero One.

Zdroj: HTT

​​​Kapsula je dlhá 32 metrov a kabína pre cestujúcich má 15 metrov. Vyrobená je z materiálu, ktorý HTT nazýva Vibranium. Ide o dvojvrstvový ľahký karbón, ktorý ochráni cestujúcich a zároveň obsahuje senzory pre inteligentné monitorovanie teploty, stability a celistvosti povrchu.

HTT tiež plánuje vybudovať testovaciu trať vo francúzskom Toulouse a ak všetko vyjde, budúci rok by mohla začať s prepravou osôb.

Investičné zámery má v susednom Česku a na Ukrajine.

Saudská Arábia odhalila svoje plány na využitie Hyperloopu: Sú naozaj megalomanské

Kráľovská rodina Saudskej Arábie vytvorila nový program modernizácie miest nazvaný "Vízia 2030". Jeho súčasťou je aj vybudovanie Hyperloopu, ktorý by mal prepojiť hneď niekoľko miest Saudskej Arábie a Spojených arabských emirátov - napríklad Dubaj, Rijád, Džidda a Abú Zabí.