Kráľovská rodina Saudskej Arábie vytvorila nový program modernizácie miest nazvaný "Vízia 2030". Jeho súčasťou je aj vybudovanie Hyperloopu, ktorý by mal prepojiť hneď niekoľko miest Saudskej Arábie a Spojených arabských emirátov - napríklad Dubaj, Rijád, Džidda a Abú Zabí.

​​Presná trasa chystanej linky je zatiaľ nejasná. Spoločnosť Virgin Hyperloop One ale už v roku 2016 oznámila, že s Dubai Roads and Transport Authority podpísala dohodu týkajúcu sa Hyperloopu medzi Dubajom a Abú Zabí.

Ak všetko pôjde dobre, cesta z Dubaja do Abú Zabí by vďaka inkriminovanej technológii mohla trvať cca 12 minút (v súčasnosti je to približne 2 hodiny jazdy), Z Rijádu do Džidda cca 76 minút (viac ako 10 hodín jazdy) a z Rijádu do Abú Zabí cca 48 minút (cez 12 hodín jazdy).

Virgin Hyperloop One a saudská vláda sa domnievajú, že preprava vykonávaná prostredníctvom Hyperloop bude stimulovať hospodársky rast, diverzifikuje miestny priemysel, oživí výrobné a technologické odvetvia a podporí tvorbu pracovných miest.

"Dnešná návšteva a diskusia odštartovala ďalšiu fázu, vďaka ktorej sa Virgin Hyperloop One v Saudskej Arábii stane skutočnosťou,"

uviedol CEO menovanej firmy, Rob Lloyd, vo svojom nedávnom vyhlásení.

Pripomeňme, že Virgin Hyperloop One testuje svoj systém na skúšobnej dráhe DevLoop v Nevade, severne od Las Vegas. V decembri 2017 tu kapsula dosiahla rýchlosť 385 km / h.

Pozrite si galériu

Arrivo kombinuje Hyperloop a tunely Elona Muska: Pôjde po meste rýchlosťou až 321 km / h

Dopravný úrad v Colorade a spoločnosť Arrivo spolupracujú na vybudovaní novej mestskej dopravnej siete, ktorá je inšpirovaná konceptmi Hyperloop a podzemných tunelov od Elona Muska.

Zdroj: CNC