Zapáchajúce topánky sú pre mnohých problémom nielen počas aktuálnych horúcich mesiacov. Panasonic teraz prichádza so zaujímavým riešením v podobe "topánkového deodorizéru" MS-DS100 s technológiou "nanoe X".

Použitie produktu je tak jednoduché, že ho zvládne skutočne každý. Stačí prístroj zapnúť do siete (ale môže fungovať aj na batériu) a umiestniť ho tak, aby spodná časť smerovala do útrob obuvi.

MS-DS100 potom šiestimi výstupmi uvoľňuje do topánok silne nabité ionty s priemerom 5 až 20 nm, obsahujúce hydroxylové radikály. Tie prechádzajú materiálom obuvi a rozpúšťajú a odstraňujú častice, čím eliminujú pachy.

Zdroj: Facebook

Prístroj ponúka dva režimy: normálny a dlhý - v prvom trvá proces päť, v druhom sedem hodín. Dlhý režim je vhodný pre veľmi silne zapachájúce topánky, väčšine užívateľov by ale mal stačiť základný mód. Zrejme najpraktickejšie bude používanie tohto zariadenia v noci, kedy majiteľ topánok spí.

Likvidátor zápachu z topánok nie je prvým produktom Panasonicu v tomto segmente. Vlani v lete táto japonská firma predstavila deodorizačný záves, ktorý pracuje takmer rovnako ako tento nový výrobok, ale je určený na oblečenie.

Zdroj: Panasonic

​Panasonic si pred uvedením produktu urobil prieskum trhu, v ktorom sa ukázalo, že asi 62 percent opýtaných podniklo opatrenia k odstráneniu zápachu z obuvi. Približná polovica z nich ale nebola spokojná s výsledkom deodorizačnej metódy, ktorú použili.

Deodorizér obuvi sa začne predávať v Japonsku 20. septembra, o prípadnej dostupnosti na iných trhoch ale tlačová správa mlčí, rovnako ako o cene. Produkcia bude prinajmenšom spočiatku obmedzená na tisíc kusov mesačne.

Panasonic dúfa, že MS-DS100 vytvorí nový dopyt na trhu. Treba povedať, že aj napriek veľkým technologickým pokrokom v boji proti zapáchajúcim nohám je táto téma pre mnoho ľudí stále veľkým a nepríjemným problémom. Je teda možné, že sa tento produkt nakoniec bude vyvážať aj do zahraničia.

Sen každého aktívneho otca: Jazda na longboarde, ktorú si užije aj vaše dieťa

Dizajnéri spoločnosti Quinny prišli s kočíkom, vďaka ktorému bude cesta do obchodu s vašim dieťaťom absolútna bomba. Ich zábavná, futuristická konštrukcia Longboard Stroller, umožňuje rodičom zobrať svoje deti na detské ihrisko, do práce alebo školy, pomocou skejtovania.

Zdroj: CNC