Blue Origin, vesmírna spoločnosť Jeffa Bezosa, sa pomaly chystá spustiť vesmírnu turistiku vo veľkom. Lístok bude stáť dvestotisíc dolárov.

Hovoriť o vesmíre je síce trochu prehnané, keďže vesmírna agentúra Jeffa Bezosa vystrelí vesmírnych turistov len do výšky sto kilometrov, kde absolvujú 11-minútovú cestu, zato si budú môcť vychutnať fantastický výhľad a beztiažový stav.

Aj suma 200 tisíc dolárov je celkom sympatická v porovnaní s tou, za ktorú ste sa mohli dostať na vesmírnu stanicu ISS.

Pozrite si galériu

​Tí, ktorí si podobné panské huncútstva môžu dovoliť, budú môcť počítať s luxusným zážitkom, keďže vesmírna kapsula je vybavená pohodlnými kreslami a obrovskými oknami, ktoré zabezpečia, že ich cesta vesmírom bude celoživotným zážitkom.

Zdroj: Blue Origin

​Nemusia sa navyše obávať ani poruchy pri štarte. Test vesmírnej agentúry majiteľa Amazonu už pred dvomi rokmi predviedol, ako bude v prípade poruchy zachránená samotná kapsula a cestujúci evakuovaní ešte predtým, než raketa exploduje.

Prvý vesmírny hotel prijíma rezervácie: Koľko vyjde noc nad Zemou?

Tip na dovolenku pre tých, ktorí už boli snáď úplne všade a majú milióny na rozhadzovanie? Možno. Luxusný hotel Aurora Station, ktorý majú už v roku 2022 otvoriť na obežnej dráhe Zeme, začal prijímať rezervácie.

Zdroj: Verge