Tip na dovolenku pre tých, ktorí už boli snáď úplne všade a majú milióny na rozhadzovanie? Možno. Luxusný hotel Aurora Station, ktorý majú už v roku 2022 otvoriť na obežnej dráhe Zeme, začal prijímať rezervácie.

Aurora Station bude mať všetko, čo očakávame od luxusného hotela: pohodlné postele, príjemné prostredie a nádherné výhľady. Nádherné? Prenádherné a jedinečné!

Nikde inde si totiž nepozrieme matičku Zem z výšky 322 kilometrov. A tiež inde nezažije hosť až 16 východov Slnka za deň. To všetko vďaka tomu, že Hotel Aurora sa buduje na nízkej obežnej dráhe Zeme, kde našu planétu obletí každých asi 90 minút.

"Počas celého pobytu sa hoteloví hostia budú nachádzať v stave beztiaže,"

odhaľuje riaditeľ firmy Orion Span Frank Bunger.

Nutný výcvik

Základom budúceho hotelu je tubus s rozmermi 10,5 x 4,3 metrov, ktorý pojme šesť ľudí, vrátane dvoch členov posádky. Vo vesmíre vždy strávia 12 dní. Okrem toho, že ich vesmírny zážitok bude stáť takmer 8 miliónov eur, budú musieť absolvovať aj trojmesačný výcvik.

Rovnaké to bolo aj so siedmimi vesmírnymi turistami na stanici ISS. Tí dokonca museli podstúpiť výcvik v dvojnásobnej dĺžke.

Už prijímajú rezervácie

Pre záujemcov, ktorí by chceli jedinečný pobyt vo vesmíre zažiť na vlastnej koži, sa už otvorili rezervácie a vyberá sa vratná záloha vo výške 63 tisíc eur. Zatiaľ si ale musia ale počkať, či bude predstava spoločnosti vôbec zrealizovaná, pretože teraz čaká projekt to najťažšie - zháňanie peňazí od investorov. Ak všetko pôjde dobre, mali by sa prví turisti do Aurora Station pozrieť už začiatkom roka 2022.

"Len za 72 hodín už máme prvé štyri mesiace plne rezervované!,"

raduje sa zo sľubného vývoja spoločnosť Orion Span na Twitteri.

Dovolenka vo vesmírnom hoteli bude stáť 9,5 milióna dolárov

Spoločnosť Orion Span otvorí prvý luxusný vesmírny hotel na svete v roku 2021. Od každého hosťa, ktorý strávi v priestore s mikrogravitáciou 12 dní žiada 9,5 milióna dolárov.

Zdroj: CNC